Patrik Macek/PIXSELL

Petrov: ‘HDZ i SDP neka uzmu isti autobus i idu na skupove zajedno’

Autor: dnevno.hr

"Odstupanja u anketama su velika, rejting nam raste i popularnost Mosta ide gore", kazao je Petrov.

Obilazeći 3. Izbornu jedinicu, Božo Petrov u Karlovcu je danas izjavio da očekuje onoliko mandata koliko je potrebno da bez Mosta neće biti moguće sastavljanje nove hrvatske Vlade.

‘Odstupanja u anketama su velika, rejting nam raste i popularnost Mosta ide gore. HDZ u Vladi, a SDP u saboru nisu provodili programe pa su tako i završili. Za novu vladu tražit ćemo jamstva, a oni će dobiti priliku da s riječi prijeđu na djela. S nama mogu pregovarati samo u vezi programa, a pregovori će trajati kratko’, izjavio je Petrov.

Petrov je predložio HDZ-u i SDP-u da uzmu isti autobus i idu na skupove zajedno.

‘Ionako su u 80 posto slučajeva na istoj lokaciji pa neka tako štede’, poručio je čelnik Mosta.

Petrov je kazao da ne očekuje duge pregovore.

“Izdefinirali smo program, znaju što moraju napraviti. Sami će reći hoće li ići u izvršnu vlast. I SDP i HDZ bi podjenako bili sretni da nema Mosta jer s nama nema kompromisa, a njima se lako međusobno dogovoriti. Jedini kompromis Mosta može biti da i oni budu pošteni. Politika neće biti temeljena na svim devijacijama sustava kojeg su oni napravili. Taj dio će se mijenjati.”

U veliku koaliciju, ipak ne vjeruje.




“Čujem da se Plenković i Milanović u 80 posto gradova slučajno potrefe skupa. Kad bi sve ovisilo o njima to bi se dogodilo. Na sreću baza ljevice i desnice nije za to. Oni bi u veliku koaliciju išli da zaštite sustav koji je cijelo vrijeme radio za njih. Smatram da je takvoj politici došao kraj, a toga se oni najviše boje”, zaključio je Petrov, prenosi N1. 

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.