Patrik Macek/PIXSELL

Petrov: Gašenje rafinerije nije dopustivo

Autor: dnevno.hr

"Htio je reći da sadašnja putanja, smjer koji je postojao 15 godina nije dobar", kazao je Petrov, a to je potvrdio i ministar Dobrović na današnjoj konferenciji za medije.

Predsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je u srijedu poreznu reformu i gašenje rafinerije Sisak.

Kazao je da se još nisu uglusalili s HDZ-om oko svih detalja porezne reforme, ali da su na dobrom putu.

“Neke stvari ćemo sačuvati za sebe dok se ne suglasimo oko svega. Isto kao što smo radili i za vrijeme pregovora. Kada se uglasimo oko svega imat ćete završnu verziju porezne reforme”, kazao je Petrov.

Porezna reforma trebala bi se predstaviti sutra, no Petrov na to pitanje nije dao najprecizniji odgovor.

“Vjerujem da će sad ići razdoblje par dana. Pronašli smo zajednički jezik prije, vjerujem da ćemo ga i ovaj put.”

Predsjednik Sabora komentirao je i slučaj s rafinerijom u Sisku.

“Ne, potpuno je pogrešno protumačena izjava jer vjerujem da je Dobrović taj dio htio skratiti.

Htio je reći da sadašnja putanja, smjer koji je postojao 15 godina nije dobar i ako se njime nastavi prijeti gašenje rafinerije Sisak. Za nas njeno gašenje nije dopustivo. Smatramo da potencijalni investitori, koji su se javili imaju svoj prostor, da ako se njih uključi u postupak rafinerija može opstati. Želimo ići u smjeru postfosilnog društva, ali želimo i sačuvati radna mjesta i vjerujemo da obje rafinerije mogu opstati. Dobrović je htio reći što će biti ako ostane ista politika”, rekao je Petrov, a prenosi N1. 

To je potvrdio i ministar energetike i okoliša Slaven Dobrović, koji se kasnije ispravio i kazao da je mislio na promjenu energetske strukture u idućih nekoliko desetljeća. Izjavu Slavena Dobrovića i Tomislava Panenića pogledajte u nastavku.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.