Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Petrina prijavio Uskoku predsjednicu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa!

Autor: dnevno.hr

U kaznenoj prijavi Uskoku Petrina navodi da je Orešković neovlašteno sebi dala za pravo da tumači zakon i popunjava pravne praznine, čime je postupila protivno ovlastima koje joj pripadaju

Primoštenski načelnik Stipe Petrina Uskoku je podnio kaznenu prijavu protiv predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalije Orešković, priopćeno je iz općine Primošten. Dalija Orešković novinarima je izjavila da tome ima saznanja jedino iz medija.

Dodala je da iz medija proizlazi da je Petrina tereti “zbog ekstenzivnog tumačenja zakona na njegovu štetu”, stoga što je Povjerenstvo za sukob interesa donijelo odluku kojom je Stipi Petrini za utvrđenu povredu Zakona o sprječavanju sukoba interesa izrečena sankcija te da je protiv te odluke dužnosnik podnio tužbu Upravnom sudu u Splitu.

Orešković je istaknula da je prema dostupnim informacijama ročište u tom predmetu održano 18. studenoga te je objava presude zakazana za 28. studenoga. Dodala je da je Petrina primao naknadu za obnašanje dužnosti načelnika općine Primošten, a istovremeno i naknadu kao član skupštine Šibensko-kninske županije.

Petrina je nju pak optužio da je pri obavljanju službene dužnosti predsjednice Povjerenstva za sukob interesa počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti na način da je prekoračila ovlasti tog Povjerenstva i postupila suprotno odredbi članka 1. Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika.

U kaznenoj prijavi Uskoku Petrina navodi da je Orešković neovlašteno sebi dala za pravo da tumači zakon i popunjava pravne praznine, čime je postupila protivno ovlastima koje joj pripadaju. Kao dokaz za tvrdnje iz svoje kaznene prijave Uskoku je predložio da ga saslušaju, izvijestio je HRT.

Autor: dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.