Hrvoje Jelavic/PIXSELL

PETRINA OŠTRO REAGIRAO: ‘Unuk Jovana Raškovića opako provocira cijelu Hrvatsku, ima težnje ka Velikoj Srbiji u Primoštenu!’

Autor: T. P.

"Pozivam MUP i državno odvjetništvo da energično spriječe ove provokatorske akcije i da hitno poduzmu potrebne radnje protiv unuka Jovana Raškovića koji svojim istupom javno poziva na nasilje i mržnju spram hrvatskog naroda", poručio je Petrina.

Nakon što je portal Dnevno.hr objavio priču o provokatorskoj akciji Jovana Ivića, unuka Jovana Raškovića, koji ljetujući u Jadranu na Facebooku objavljuje statuse koji naginju težnjama Velike Srbije, reagirao je gradonačelnik Primoštena, saborski zastupnik Stipe Petrina, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“NAJOŠTRIJE OSUĐUJEM istup Jovana Ivića unuka dr. Jovana Rašković na društvenim mrežama kojim istupom se ruga s Hrvatskom i pljuje po žrtvama Domovinskog rata nazivajući Dalmaciju „zapadnim srpskim pokrajinama“ i prijeteći da će idući napad Srbije na Hrvatsku biti žešći.

O provokaciji mladog Jovana saznao sam jutros putem elektronskih medija portala Dnevno HR.

>>> ZA NEVJEROVATI! Unuk Jovana Raškovića provocira po Primoštenu: ‘Lepo je u zapadnim srpskim pokrajinama!’

Jovan Ivić koji se na našu žalost nalazi na području Općine Primošten i na svom ljetovanju posjećuje dalmatinske gradove koji su pretrpjeli ratnu štetu, svojim istupima jasno daje do znanja da ne poštuje pravni poredak države na čijem se teritoriju nalazi već na svome Facebook profilu, naslućujući svoje težnje prema Velikoj Srbiji, direktno provocira cjelokupnu hrvatsku javnost i hrvatski narod koji još uvijek nije zaboravio ratne rane.

Dok dužnosnici Republike Hrvatske daju zeleno svjetlo ulasku agresorske Srbije u modernu tamnicu hrvatskog naroda EU, dotle nadležna tijela šute o ovoj provokatorskoj akciji.

Stoga svaki i najmanji poziv na agresiju na Hrvatsku valja smatrati ozbiljnim činom i treba ga spriječiti odmah i bez odlaganja jer navedeno nikad nikome više ne smije pasti na pamet.




Podsjećam, 90-ih godina, osobno sam kao tajnik Mjesne zajednice Primošten pokrenuo peticiju o osudi antihrvatskih djelatnosti doktora Jovana Raškovića, koji ima kuću u Primoštenu, u cilju da mu se zabrani dolazak.

Taj moj čin naišao je na osudu Hrvatskoga sabora, a posebno Ivana Zvonimira Čička koji je stao u zaštitu ljudskih prava dr. Raškovića. Danas, nažalost, svjedoci smo što se nakon toga dogodilo s našim pravima.

Danas, 26. godina kasnije, upozoravamo da se „ne daj Bože“ povijest ne ponovi.




Stoga pozivam MUP i državno odvjetništvo da energično spriječe ove provokatorske akcije i da hitno poduzmu potrebne radnje protiv unuka Jovana Raškovića koji svojim istupom javno poziva na nasilje i mržnju spram hrvatskog naroda.

Stipe Petrina
Nezavisna lista Stipe Petrina”

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.