Patrik Macek/PIXSELL

Petrina: MOST-u će uvijek i zauvijek (svjetonazorski najbliži) HDZ biti jedini izbor!

Autor: Dnevno.hr

Petrina kaže da je s prepucavanjem s Ledenkom na Facebook statusu Vidovića pogodio u samu bit što je dokazala reakcija "ovog tipičnog političara, koji kao i većina mijenja svoje uvjerenje, onda i kada je to potrebno".

Nakon što smo prenijeli prepisku s Facebooka između Stipe Petrine i njegovog bivšeg koalicijskog partnera predsjednika stranke Loza nezavisnih lista g. Ivice Ledenka na zidu SDP ovog kandidata Franko Vidović (op.a. svi su kandidati za IX-u izbornu jedinicu), reagirao je Stipe Petrina želeći dodatno pojasniti situaciju.

Kako kaže, Ledenkov komentar  na Vidovićevu objavu, kojom se isti obrušio na HDZ-ovog ministra Tolušića (radi postavljanja ploče samom sebi) onako zaštitnički i u interesu HDZ-a, “Čemu ovo, zar se SDP unaprijed sprema za oporbu!?”, je “itekako je simptomatična i unaprijed nas navodi na zaključak da će upravo MOSTu-uvijek i zauvijek (svjetonazorski najbliži) HDZ biti jedini izbor”, kaže Petrina.

“Zašto tvrdim da MOST i dalje samo light verzija HDZ-a, prvenstveno iz razloga što ukoliko je MOST neutralna stranka kojoj oba potencijalno najjača pol. partnera (HDZ/SDP), jednako (loše) odgovaraju, tada Ledenko mora znati da je SDP- također potencijalni partner za sklapanje koalicije ukoliko ne daj Bože građani opet “popiju” njihove priče i još jednom povjere glas MOST-u s kojim bi opet mogli prolaziti kalvariju „pregovaranja“ i sklapanja postizborne „suradnje“”, govori Petrina.

Nadalje navodi da je pogodio u samu bit što je dokazala reakcija “ovog tipičnog političara, koji kao i većina mijenja svoje uvjerenje, onda i kada je to potrebno”.

Potom Petrina podsjeća kako je Ledenko i pol. stranka LOZA nezavisnih lista proizašla je iz raspada HSP -a u Šibensko kninskoj županiji. LOZA je bila koalicijski partner NLSP-u na izborima 2015. Godine, na kojim su dogovorili suradnju i za lokalne izbore 2017. godine.

“Ono što je tragično je to da sam o ulasku svog “partnera” u MOST saznao slučajno iz objave jednog lokalnog portala. Navedeno me iznenadilo jer smo nedugo ranije pripremali strategiju za ove izbore i ocjenjivali svoju snagu. Ledenko je očito procijenio da će bolje proći s MOST-om pa je pretrčao a MOST je napravio ono što najbolje radi, kupio ljude koji su nekad bili “moji”, ali se na kraju ispostavilo da su spominjani tek dokaz tezi da je politika kurva”, navodi Petrina

Njegove tvrde, smatra Petrina, potvrdio je napad Ledenka na njega putem Facebooka. “Za razliku od Ledenka, ponude koje sam imao, ali odbio, davale su mi siguran prolaz u Sabor, ali za takve kombinacije jednostavno nisam imao želuca. Jer što će ti ulazak u parlamentarno tijelo kad već znaš da ekipa koja te pozva neće napraviti ništa od obećanog”, dodaje.

Petrina je uputio još nekoliko oštrih pasusa Ledenku.

“Zato Ledenko, nikoga nisam molio (kao što nisam molio ni MOST) već su mene zvali, jer im trebam zbog političkog kredibiliteta (kao što sam ranije trebao MOSTu da dovuče birače jer sam im bio garancija da nisu HDZ-ova stranka), zato ne sudi po “svom laktu” jer već si dobio što si tražio (Upravno vijeće Nacionalnog parka Krka). Kad u svojoj objavi govoriš “MI” to znači da si već dugo u kompi s MOST-om.

Sjećaš se kako smo se na sastanku u Jadrana zgražali kako je vaša kandidatkinja za gradonačelnicu Šibenika pretrčala u HDZ i kako će član LOZA-e Sučić vjerojatno ući na listu MOST-a ali da će svi njegovi glasati za „našu“ listu…

No nema veze, što se tiče tvojih objeda na račun mog financiranja kampanje, zato možemo i na sud, jer kao političar, vrlo dobro znaš da sam novac dobio i dobivam od zastupljenosti moje stranke u predstavničkim tijelima. NLSP se financira iz proračunskih sredstava grada Šibeniku, općina Primošten, Tribunj, Pirovac, te Županije ali i Sabora. Dakle, služiš se smicalicama kao tipični političar, i zato poslije svega što si rekao o MOST-u, Boži, kandidatima, toliko nisko pasti je strašno ali tebi očito probavljivo.

Što se tiče navodnog “pakta” a sam znaš da ga nema,kako si se tek sad, nakon pustih godina iznenada toga sjetio a to ti nije smetalo od 2009 na ovamo kad si mi „sve dao“. Kakav si ti to čovjek kad si tolerirao moje društvo, stao uz mene znajući za moju navodnu “suradnju”, što to o tebi govori?!

Tvoja priča na facebook-u, ponavljanje deplasiranih već sto puta od strane DORH-a i USKOK-a prožvakanih tema, jasno potvrđuje tezu da je MOST taj koji mi preko svojih obavještajaca i novinarskih plaćenika radi anti kampanju. Niste me uspjeli riješiti politički, ni sudom, ni prijetnjama pa sad pokušavate klevetama i lažima, al nećete uspjeti!

Dakle “prijatelju” nisam ja izdajnik već si ti i to malo veći, jer brate mogao si barem imati hrabrosti reći “Stipe idem jer će mi tamo biti bolje”, al nisi, jer igraš dvostruke igre.

I da, ne trebaš im ti kao ti, već im trebaš kao sredstvo jer misle da će tako oslabiti NLSP i mene. Na kraju bolje ovako jer si se vjerojatno vratio “kući” sad kad si došao u MOST a jednom si (kao) bio pravaš a puno prije član Ivić Pašalićevog Hrvatskog bloka (jednako kao i Bulj), tek sad ćeš biti pravi HDZ-ovac!”

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.