Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

PETRINA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Tehnička Vlada može se nazvati ‘Duga mračna noć’

Autor: dnevno.hr

"Dok se stranački prvaci medijski prepucavaju, vodi se prava kadrovska egzekucija", tvrdi Petrina.

Saborski zastupnik Stipe Petrina u srijedu se osvrnuo se na funkcioniranje tehničke Vlade i rekoa daje jedino što sad rade zapravo – bitka za fotelje.

Priopćenje Petrine prenosimo u cijelosti:

“Dok se stranački prvaci medijski prepucavaju, a predsjednik Sabora, Željko Reiner, kaže da se ne trebamo praviti da je sve normalno, a tu je jedino u pravu jer ništa nije normalno, vodi se prava kadrovska egzekucija.

Treba što prije zauzeti fotelje, gotovo pod okriljem noći iako je na djelu tehnička Vlada.. što se može nazvati i svojevrsna „Duga mračna noć“ Ili ti čistka nepoćudnih kadrova. I zaraćene strane na frontu poštuju prekid vatre, ali garnitura na odlasku ne.

Pod geslom brzo, brzo, najbrže…tiho, tiho, najtiše…tajno, tajno, najtajnije… na taj se način može opisati smjena predstojnika Područnih ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ne svih već njih 13 i na ta su mjesta po hitnom postupku zasjeli zaslužni vojnici iz HDZ- ove garniture. Operacija na kojoj bi pozavidjeli i sami vojni stratezi, izvedena je munjevito. Gotovo pod okriljem noći.

Na kolegiju je vršitelj dužnosti ravnatelja HZZ-a zatražio da predstojnici mandate stave na raspolaganje, iako su neki imenovani na te funkcije 2013. godine temeljem javnog natječaja i još im je mandat trajao godinu dana do novog reizbora. No, to nije spriječilo gospodina v.d. ravnatelja da se primi telefona i 6. i 7. ovog mjeseca kad je bilo razvidno da koalicija na čelu s Karamarkom odlazi, a možda je upravo to i bio razlog,(?!) da se telefonom (tehnička vlada je izgleda ovisna o Bellovom pronalasku) hitno smijene trenutni i na njihova mjesta postave v.d. predstojnici. Bez obzira što je većina došla natječajem, a ne dekretom Milanovićeve ekipe.

Da se radi ne samo o čistkama potvrđuje i činjenica da su „posmicani“ ugovorom o radu „deložirani“ na najniže plaćena mjesta. Bez obzira na znanje, stručnost i stupanj obrazovanja. Važno je bilo pod okriljem noći što brže instalirati svoje poslušnike, jer nadolazeći izbori nose neizvjesnost, zbog čega treba odmah djelovati.

Tko zna? Ante Lončara ili nekog drugog komesara možda ne bude, a taj se rizik ne smije preuzeti. Na žalost tu nije kraj. Ubrzano se raspisuje natječaj za predstojnike, koji bi trebao izaći u srijedu (29.06.2016.). I gle čuda HDZ-ov instalirani kadar je „šifriranim“ kodom dobio naputak kad i gdje se objavljuje natječaj. Ne daj Bože da netko od novoimenovanih v.d. ili bolje rečeno instaliranih zaboravi se javiti na natječaj. Toliko o reformama, izvlačenju države iz krize.

Jedino su bitne fotelje. I to pod geslom – Naši naprijed – ostali stoj. Regionalni i Područni uredi gdje je provedena čistka: Osijek, Rijeka, Split i Zagreb (Regionalni), Bjelovar, Gospić, Karlovac, Krapina, Kutina, Požega, Vinkovci, Virovitica i Zadar (područni). Iako je sve to pravno upitno. No, tko te pita za pravo i pravicu. Izgleda zadnji koji je pitao bio je Dudek – Draž Katalenić iz Gruntovčana, a zna se kako je on prošao. Ova je operacija trebala proći mimo javnosti kako je prošla smjena kadrova u Poreznoj upravi i Mirovinskom. Natječaj danas objavljen na službenim stranicama HZZ”, napisao je Stipe Petrina.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI