Nikola Cutuk/PIXSELL

Petir ‘raspalila’ po Beljaku: On se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji

Autor: M.B.

On je, podsjetimo, poručio eurozastupnici HSS-a da joj prijeti izbacivanje iz stranke ukoliko se ne ispriča za ranije izjave.

 Marijana Petir  ponovno je progovorila protiv stranačkog šefa Kreše Beljaka. I to je “raspalila” po njemu iz žestokog oružja, piše N1. 

“Beljak se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji”, kazala je, Petir koja je sudjelovala na konferenciji za medije u suradnji s Hrvatskim drvnim klasterom. Odbijala je sve do njenog završetka očitovati se o stanju u stranci i prepirkama s Beljakom.

“Prije svega, izuzetno sam žalosna zbog stanja u najstarijoj hrvatskoj stranci. Svi mi koji smo najavili kandidaturu na unutarstranačkim izborima nalazimo se pod suspenzijom koju još nismo zaprimili pa to ni ne smatramo ozbiljnim i relevantnim. Slušajući izjave gospodina Beljaka vidimo da on svaki dan iznosi neke nove informacije. Ne može sam sebe slijedit’, tako da više nitko ne zna što je tu istina. Mi se ne smatramo suspendiranima. Smatramo da su njegovi istupi u javnosti i javni pritisci najvišim dužnosnicima iz redova HSS-a potpuno neprimjerni. Tu je riječ o čistoj političkoj odmazdi jer je riječ o 100 delegata na skupštini. Mi nismo samo dužnosnici mi smo i delegati i kandidati na unutarstranačkim izborima gdje nas gospodin Beljak pokušava eliminirati iz unutarstranačke utakmice, a što mislim da je svojstveno samo za Sjevernu Koreju”, kazala je.

On je, podsjetimo, poručio eurozastupnici HSS-a da joj prijeti izbacivanje iz stranke ukoliko se ne ispriča za ranije izjave.

“Ne znam za što bih se ispričavala, posebno g. Beljaku. Ja očekujem da se gospodin Beljak ispriča cjelokupnom članstvu HSS-a i hrvatskom narodu, jer nas je sve prevario, zatajio vrlo važne deljalje iz svoje prošlosti, u kampanji koristio jezik ulice, a ne nešto svojstveno članovima HSS-a”, kazala je o isprici, te nastavila.

“Osim toga, vidimo da je on i sa svojim istupima pomogao Narodnoj koaliciji da izgubi izbore, a o njegovom licemjerju bi se još moglo govoriti, jer ako pogledate izbore 2015. godine, onda ćete visjeti da je Beljak u Samoboru osigurao kandidatu iz redova HSS-a samo 140 glasova, a sada je sebi osigurao preko 5.000 glasova. Mislim da je svima koji znaju računati jasno da g. Beljak sve što radi radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigedno poslan u HSS da ga rastoči i da ga uništi i ja mu to kao dugogodišnja članica HSS-a neću dozvoliti”, kazala je. Upitana o vlastitoj kandidaturi za predsjednicu HSS-a, Petir navodi:

“Ja sam najavila da ću se kandidirati i gospodin Beljak me svojim postupcima pokušava spriječiti u tome.”




Komentirala je i poziv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića HSS-u da se vrati u političku obitelj, u kojoj je HDZ.

“Ja mislim da je to jedna vrlo iskrena i korektna poruka, jer nakon svega što se moglo čuti iz usta Beljaka upućeno prema HDZu i Plenkoviću, g. Plenković je opet ovdje pokazao da se može izdići iznad situacije. Pokazao je određenu širinu. Moram napomenuti da je Plenković zamolio Beljaka da pričeka da on dobije legitimitet unutar HDZ-a kako bi se mogao postići strateški sporazum, no gospodin Beljak to nije želio čekati i to sve upućuje da je on davno prije imao dogovorene neke druge opcije, a sve zbog svoje fotelje”, navodi ona.




Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.