Tomislav Miletic/PIXSELL

PETIR PORUČILA: Beljak se uplašio i ne zna što radi

Autor: M.B.

Nakon suspenzije Petir je pokrenula žestoku kampanju protiv stranačkog šefa te mu čak na konferenciji za novinare održanoj u srijedu poslijepodne zaprijetila izbacivanjem iz stranke.

Marijana Petir smatra da se predsjednik HSS-a Krešo Beljak uplašio pritisaka koje je između ostalog i sama izazvala te je zbog toga iznenađujuće objavio odluku da će pet zastupnika HSS-a koji su u Sabor izabrani na listi SDP-ove Narodne koalicije bez ikakvih uvjeta podržati vladu koju sastavi HDZ-ov predsjednik Andrej Plenković.

“Smatram da su tu dva aspekta: jedan je da se Beljak zaista uplašio i ne zna što radi, a drugi je taj da on uopće ne upravlja strankom više i nema nikakav utjecaj”, rekla je Petir za tportal.

Nakon suspenzije Petir je pokrenula žestoku kampanju protiv stranačkog šefa te mu čak na konferenciji za novinare održanoj u srijedu poslijepodne zaprijetila izbacivanjem iz stranke.

HSS-ova europarlamentarka Petir vjeruje da je Beljak bio primoran povući ovakav potez pod pritiskom drugih izabranih zastupnika i Predsjedništva HSS-a na njega. Prema neki spekulacijama, suočen s mogućim raspadom kluba i podjelom stranke Beljak se odlučio dati potporu HDZ-u koju je, doduše, upakirao kao uvjetnu za rok od 100 dana koji se obično daje svim vlada kako bi pokazale što mogu i znaju.

Petir kaže da i dalje smatra da je na jedan korektan poziv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića trebalo odgovoriti razgovorom jer njena struja u HSS-u želi, posebno u situaciji kada se javlja podrška formiranju vlade, da to bude konstruktivna suradnja i da se programi HSS-a ugrade u program vlade.

Beljak ovim potezom, tvrdi još uvijek suspendirana HSS-ovka, pokazuje vidnu nervozu i strah i vidljivo je da ne kontrolira situaciju.

HSS-ovka očekuje i smatra da bi sada jedino normalno bilo da Beljak ukine suspenzije nje i drugih članova HSS-a jer su te odluke o suspenziji i donesene u svrhu da ih eliminira iz unutarstranačkog izbornog procesa.




Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.