Nikola Cutuk/PIXSELL
Nikola Cutuk/PIXSELL

Petir: ‘I mi političari možemo se ugledati u Stepinca kada su u pitanju interesi hrvatskoga naroda’

Autor: T. P.

"I mi političari možemo se ugledati u Stepinca koji nam je pokazao da, kada su u pitanju interesi hrvatskoga naroda – tu nema kockanja niti popuštanja jer se ni sam nije dao ni od koga natkriliti u ljubavi prema svome narodu. Nitko ne može okaljati časno ime i lik zagrebačkog nadbiskupa i kardinala bl. Alojzija Stepinca", poručila je Petir.

Županijski sud u Zagrebu upravo je presudio da se u cijelosti poništava presuda kardinalu Alojziju Stepincu iz 1946. po kojoj je proglašen krivim da je surađivao s talijanskim i njemačkim okupatorom te ustaškim režimom u NDH, za nasilno katoličenje pravoslavaca, za pomaganje ustaškom režimu, ali i neprijateljsku propagandu nakon kraja rata.

>>> VELIKA POBJEDA ISTINE: Presuda kardinalu Stepincu u cijelosti poništena

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir koja je u lipnju ove godine organizirala izložbu u Europskom parlamentu posvećenu bl.Alojziju Stepincu poništenje presude smatra povijesnom odlukom kojom se, nakon Deklaracije Hrvatskog sabora o osudi političkog procesa i presude kardinalu dr. Alojziju Stepinacu iz 1992. godine poništava sramotna presuda hrvatskom nadbiskupu i kardinalu.

“Bl. Alojzije Stepinac zadužio je hrvatski narod i Katoličku crkvu svojom nepokolebljivom vjerom i neupitnom hrabrošću u suprotstavljanju pritiscima komunističkog režima te zdušnoj borbi za zaštitu ljudskih života. Stepinčeva vjernost Katoličkoj crkvi, ljubav prema hrvatskom narodu i osjećaj očinske i ljudske dužnosti da zaštiti svako ljudsko biće ostat će za sva vremena pravi primjer kako ljubiti Boga, ljude i domovinu. Sedamdeset godina nakon montiranog sudskog procesa u kojemu je nevin osuđen po nalogu komunističkih vlasti, lik i djelo bl. Alojzija Stepinca još i jače sjaje. I mi političari možemo se ugledati u Stepinca koji nam je pokazao da, kada su u pitanju interesi hrvatskoga naroda – tu nema kockanja niti popuštanja jer se ni sam nije dao ni od koga natkriliti u ljubavi prema svome narodu. Nitko ne može okaljati časno ime i lik zagrebačkog nadbiskupa i kardinala bl. Alojzija Stepinca. On je ponos našeg hrvatskog naroda i Katoličke crkve, te je za nas već svet.”

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI