Ivica Galovic/PIXSELL / Boris Scitar/PIXSELL

Peternel odbrusio Frljiću: Očajni ste i uplašeni, a bal vampira je gotov!

Autor: dnevno.hr

Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, komentirao je novu predstavu Olivera Frljića, “Šest likova traži autora”, koja je izazvala pravu buru reakcija sa svih strana.

Objavu donosimo u cijelosti:

“U Kerempuhu je održana premijera. Silno subverzivni i umjetnički inspirirani Frljić “šokirao” je publiku prikazujući u predstavi Željku Markic, Hasanbegovica, biskupa Bogovica, Klemma, Thompsona kao svinje koje se na kraju predstave ubija. Razdragana publika u umjetničkom deliriju oduševljeno plješće fenomenalnoj izvedbi. U isto vrijeme kukaju protiv nasilja, a ministrica piše zakone protiv govora mržnje. Cirkus država koja bi građanima branila pisati, a tolerira da se javnim gradskim novcem financira govor mržnje maskirajući ga u satiru.

I neka se to financira javnim novcem. Neka se vidi koliko su očajni i uplašeni! Koliko su opterećeni likovima o kojima predstave prave. Jer znaju da se stvari mijenjaju! I da je bal vampira gotov!”, stoji u objavi.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.