Patrik Macek/PIXELL

Pero Ćorić o prosvjedu: Ovo je početak kraja HDZ-a

Autor: Iva Međugorac

Ćorić vrlo žestoko o prosvjedu i Konvenciji.

Među prosvjednicima protiv Istanbulske konvencije našao se i Pero Ćorić glavni tajnik HSP AS, koji je za naš portal objasnio svoje razloge radi kojih je tamo.

”Ja sam kao političar, u prvome sam redu. Došao sam slušati narod koji je jasno poslao poruku. Nisam dugo pjevao himnu da sam se naježio. Narod ne želi ovakvu Konvenciju. Mi smo društvo koje cijeni demokršćanske vrijednosti i da je ova aktualna Vlada rang veleizdaje”, naglašava Ćorić.

Prema njegovoj političkoj procjeni dolaskom Andreja Plenkovića HDZ je na gubitku. ”Stranka danas nije ni blizu onoga što je bila, ovo je početak kraja HDZ-a kakvoga je Plenković pokušao stvoriti uz potporu briselskih moćnika. Radujem se onome što će nakon ovoga doći, jer 90-tih godina s puškom u rukama stvarali smo državu. Sve što možemo mijenjati, mijenja se na izborima, a između izbora ovakvim prosvjedima. Mi smo dali svoj doprinos, nema iluzije, izuzetno sam zadovoljan. HDZ je moćna interesna skupina. Oni će kupiti ruku koliko treba, imaju svoje saveznike u SDSS-u, ali mislim da je poruka jasna. Bit će brzo izbori, pa evo”, naglašava Ćorić te dodaje da njihova stranka nakon Konvencije na državnoj razini više neće moći surađivati s HDZ-om.

”Briselski dečki došli su s crvenih tepiha, a ja iz Iloka koji izumire. Ilok umire i dalje, a oni neka se vrate tamo odakle su došli na crveni tepih, a naš cilj je domoljubno okupljanje”, zaključio je.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.