Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

PERO ĆORIĆ: Krajnji cilj i san HSP AS-a je da Hrvatska prestane biti sekularna država i da u Saboru stoji križ od tri metra

Autor: I.G.

Glavni je cilj, kaže Ćorić, spriječiti da se na vlast vrati lijeva koalicija predvođena Zoranom Milanovićem i njihovo daljnje uništavanje Hrvatske.

Preko 70 članova murterske podružnice HSP-a u ponedjeljak je prešlo u redove HSP AS-a, a pristupnicu stranci potpisao je Enio Turčinov i glavni tajnik stranke Pero Ćorić. Starčevićanci će 9. srpnja odlučiti s kim će u koaliciju za sljedeće izbore, a smatraju da su dovoljno jaki da na njih izađu i samostalno, prenosi Sibenik.in.

“I dalje smo otvoreni za koaliciju s HDZ-om, bez obzira tko im bude novi predsjednik. Ne vidimo ni u kome ništa sporno, pogotovo ne u doktoru Kovaču, ni bilo kome od navedenih kandidata. Mi nemamo favorita, ali ja sam rekao gospodinu Plenkoviću na svečanoj sjednici Sabora, da nije lako biti favorit, jer ga mediji i javnost doživljavaju kao favorita, pa sam ga podsjetio na onu izreku da onaj koji u konklavu uđe kao papa uglavnom izađe kao kardinal. Međutim, ako HDZ ne bude želio na izbore s nama u koaliciju, neka im bude po volji, mi imamo dovoljno snage i samostalno osvojiti dosta mandata. Ipak, glavni je cilj spriječiti da se na vlast vrati lijeva koalicija predvođena Zoranom Milanovićem i njihovo daljnje uništavanje Hrvatske. Krajnji cilj i san HSP AS-a je da Hrvatska prestane biti sekularna država i da u Saboru stoji križ od tri metra, u Poljskom je od dva. Ako se više od dvije trećine Hrvata izjašnjava katolicima, onda to moramo i poštivati”, rekao je Ćorić.

Upitan od novinara kako bez kolaicije s HDZ-om nemaju previše šansi na izborima, Ćorić je odgovorio da i ankete govore u jihovu korist.

“HSP AS je peta politička snaga po svim anketama. Tog cvijeća, drveća, voća, biljaka, građevina ni mosta, neće biti za četiri godine. To je fikcija. Most je politička fikcija koja je danas jedna interesna skupina, a da ne govorimo o nekakvim orasima i drugim stranakma koje se pojavljuju. HSP AS je jedna ozbiljna pravaška stranka 21 stoljeća. Imate Tepeša kao prepoznatljivo ime i mene. Nama je dovolno staviti ime i prezime imat ćemo mandate”, rekao je Ćorić.

Enio Turčinov rekao je da je cijela podružnica napustila HSP jer Danijel Srb nije vodio stranku pravaški.

“Ovakvih prelazaka u našu stranku bit će ovog ljeta koliko hoćete, nad cijelom našom županijom raširit će se pravi pravaški kišobran”,  rekao je predsjednik šibenske podružnice Florijan Žižić.

Predsjednik stranke Ivan Tepeš komentirao je zahtjev zastupnika Mosta da se održi saborska sjednica kako bi se političkim strankama raspodijelio novac.

“Oni se nisu pojavili na sjednici na Dan državnosti, kao ni ekipa iz SDP-a. I to dovoljno govori koliko Milanović cijeni i voli Hrvatsku. Ako tu sjednicu i sazovu, mi se na njoj nećemo pojaviti”, rekao je Tepeš.

Autor: I.G.

ZADNJE VIJESTI