Facebook

PERNAROVA NESLANA ŠALA: Ilustracijom razljutio javnost pa se nastavio opravdavati statusima (FOTO)

Autor: T. P.

Hoće li se lavina nastaviti kotrljati, a Pernar dolijevati ulje na vatru, preostaje nam vidjeti...

Ivan Pernar iz Živog zida na svojem je Facebook profilu objavio “satiričnu montažu” koja je u javnosti izazvala burne reakcije. Neki su je nazvali neukusnom, provokatorskom, a neke je i nasmijala. Naime, Pernar je objavio ilustraciju njujorških Blizanaca – WTC-a, tornjeva srušenih u terorističkom napadu 11. rujna – dana na koji se ove godine u Hrvatskoj održavaju izbori. Na jedan je toranj stavio logo SDP-a, a na drugi HDZ-a. Fotografija prikazuje u kojem je jedan od tornjeva pogođen, dok se u drugi zalijeće avion.Pernar je svemu dodao i opis: “11. rujna dan kada padaju ‘blizanci'”.

Jasno je na što je Pernar nastojao aludirati, no način na koji se izrazio mnogi su kritizirali. Sam Pernar uključio se u raspravu koja se razvila u komentarima, a od sinoć do jutros napisao je i dva nova Facebook statusa.

“SDP i HDZ su obećali 150.000 novih radnih mjesta ako osvoje vlast. Nitko ih nije prozvao zbog neukusne šale niti za iskorištavanje tragedije zvane visoka nezaposlenost, iako je “iz aviona” jasno da se radi o grubom sprdanju s inteligencijom birača koje se po tko zna koji put pokušava prevariti.

Zašto mediji nikome ne dozvoljavaju da dovede u pitanje njihova lažna obećanja, ako svi znamo da se radi o laži?”, napisao je Pernar.

Capture

Naknadno, dodao je da mu je drago što su gotovo svi mediji objavili njegovu satiričnu fotografiju:

“Veseli me da su skoro svi mediji objavili satiričnu sliku koja daje naznaku da će dvije stranke blizanke HDZ i SDP propasti na izborima 11. rujna.




Ipak, jedini medij koji je bio objektivan komentirajući tu sliku bio je net.hr koji je napisao istinitu informaciju, da se razvila žustra rasprava i to se može i vidjeti po komentarima na fb stranici i index.hr i dnevnik.hr.

Ono što hoću naglasiti jest da je komunikacija Milanovića i Plenkovića sve pomirljivija i da je vrlo izvjesno da bi moglo doći do velike koalicije, što bi na kraju dovelo do paradoksa da glas za HDZ bude glas za SDP i obrnuto.

Želim pozvati sve birače kojima je dosta dupola i “velikog pranja mozga” koje se provodi zadnjih 25 godina, da izađu na izbore 11. rujna jer se uistinu radi o značajnom i sudbonosnom danu za naše društvo. Nemojte prespavati taj dan i dopustiti da drugi odluče umjesto vas jer bi se inače opet mogla ponoviti katastrofa”, posljednji je (za sada) Pernarov status. Hoće li se lavina nastaviti kotrljati, a Pernar dolijevati ulje na vatru, preostaje nam vidjeti.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.