Jurica Galoic/PIXSELL

PERNAR ŠIRI POPULARNOST: U intervjuu za ruski Sputnik nahvalio Moskvu, SAD usporedio s Njemačkom u vrijeme Hitlera!

Autor: M.M.

"Da nema Rusije, nitko se ne bi zalagao za to. SAD bi mogle bombardirati i uništavati bilo koju zemlju koja ne želi služiti interesu Washingtona", kazao je Pernar.

Jedan od najglasnijih političara u Saboru Ivan Pernar, čija se popularnost širi i izvan granica domovine, dao je intervju za rusku agenciju Sputnik  u kojem je govorio o NATO-u, Rusijii SAD-u.

Ruska agencija Pernara opisuje kao hrvatskog političara i aktivista. “Javnosti je poznat od 2011. kada je u organiziranim demonstracijama ispred zgrade Vlade RH tražio ostavku tadašnje premijerke Jadranke Kosor. Nekoliko je puta i uhićen, a od 2016. zastupnik je u Hrvatskome saboru”, piše Sputnik. 

Pernar je u svom intervjuu  NATO okarakterizirao kao “prijetnju cijelom svijetu, baš kao i Njemačka u vrijeme Hitlerove vladavine.”

S druge strane, Pernar je nahvalio Moskvu zbog “neovisnog stava” u političkoj areni.

“Da nema Rusije, nitko se ne bi zalagao za to. SAD bi mogle bombardirati i uništavati bilo koju zemlju koja ne želi služiti interesu Washingtona”, kazao je Pernar.

Pernar smatra da su Hrvati shvatili da NATO donosi “samo štetu” misleći pritom ogroman priljev migranata s kojim se Europska unija bori.

U svom intervjuu za rusku agenciju kazao je da su migranti o kojima moramo brinuti izravna posljedica djelovanja Washingtona diljem svijeta. “Amerika se pravi glupa. Prvo izazovu kaos i zatim kažu da bi to trebali srediti sami. Nemoguće je zamisliti da bi Rusija učinila takvo što”, kazao je Pernar.




Pohvčlio je rusku intervenciju koja se  “bazirala na međunarodnom pravu”.

“Moskva je pozvana od legitimne sirijske vlade. U isto vrijeme intervencija Washingtona, kao i sve druge operacije, nemaju legalne temelje. To je razlog zašto se SAD protive Međunarodnom sudu pravde u Haagu. Nitko ne može suditi američkim predsjednicima i generalima. Amerikanci ne kažnjavaju sami sebe i nitko drugi nije sposoban ili se ne usudi” istaknuo je Pernar.




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.