Patrik Macek/PIXSELL

PERNAR SE PREDOMISLIO: ‘Oluja nije bila etničko čišćenje, krivi su srpske vođe, Srbima nije pala dlaka s glave…’

Autor: S. V.

"Kad je srpska vojska zauzela Vukovar, poslije zauzimanja masakrirali su, ubili ljude. Kad je hrvatska vojska zauzela Krajinu, dio srpske vojske se predao i nije im pala dlaka s glave. Bilo je zločina, ali nitko nije imao plan "e sad ćemo zapaliti sve kuće". Nisu srpski vojnici nakon Oluje bili ubijani unatoč tome što su radili u Vukovaru”, kazao je Pernar.

Srpska televizija ATV u Banja Luci odlučila je ugostiti Ivana Pernara, vjerojatno u nadi kako će ponoviti prijašnje izjave o genocidu u Jasenovcu i etničkom čišćenju u Oluji. No, neugodno ih je iznenadio jer je znatno ublažio retoriku i kritiku spram vlastitog naroda:

Evo što sada misli o Jasenovcu:

“Židovi su stradali u Drugom svjetskom ratu, a u NDH je bio plan da se eliminiraju židovi. Za Srbe ne znam”, kratko je odgovorio dok je po pitanju Oluje i vukovarske tragedije bio puno opsežniji i jasniji:

“Oluja kad je završila, Srba u Krajini više nije bilo. Ne morate nekog protjerati oružjem, možete iskoristiti strah. Srpske vođe su u Oluji rekli Srbima u Krajini da ako ne pobjegnu da će biti masakrirani. Širili su paniku. Imali su plan da imaju etnički čistu zemlju, i zato kad su shvatili da neće uspjeti Krajinu zadržati kao dio Srbije, odlučili su sve te ljude preseliti. Postojao je razlog zašto je odbijen plan Z4. Hrvatska je Srbima ponudila dio autonomije, Srbi su to odbili, za to su krivi srpske vođe”, kazao je te se nadovezao na Vukovar:

“Kad je srpska vojska zauzela Vukovar, poslije zauzimanja masakrirali su, ubili ljude. Kad je hrvatska vojska zauzela Krajinu, dio srpske vojske se predao i nije im pala dlaka s glave. Bilo je zločina, ali nitko nije imao plan “e sad ćemo zapaliti sve kuće”. Nisu srpski vojnici nakon Oluje bili ubijani unatoč tome što su radili u Vukovaru”, kazao je Pernar na razočarenje voditelja…

>>> PERNAR ZGROZIO JAVNOST: ‘U Vukovaru je ubijeno nedovoljno ljudi…’

>>> SRBIJA SLAVI PERNARA: ‘Momak je svima očitao bukvicu!’

Autor: S. V.