Patrik Macek/PIXSELL

Pernar pokušao biti tajnovit o razgovoru s predsjednicom pa ipak otkrio nekoliko detalja!

Autor: T. P.

"Netko će reći da ona provodi lošu politiku, s tim se slažem, međutim, kao osoba je korektna i profesionalna, iako ima ulogu kakvu ima", otkrio je Pernar.

Saborski zastupnik Ivan Pernar na Pantovčaku se susreo s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović. Prije samog razgovora nije želio otkriti detalje ni povod razgovora, a tog se držao i netom nakon sastanka napisavši na Facebooku:

“Upravo sam bio kod predsjednice, bila je ugodan sugovornik. Razgovarali smo 1 na 1 bez trećih osoba, ne mogu vam govoriti o detaljima razgovora”, objavio je Pernar nakon 30-minutnog sastanka s predsjednicom.

Iako je susret bio zatvoren za medije, Pernar je naknadno nekoliko detalja ipak ubacio u novi Facebook status:

“Putem medija se stalno pokušava stvoriti sukob između osoba, međutim za mene postoji samo sukob ideja. Predsjednica i ja imamo duboka razilaženja po pitanju vanjske politike, međutim, to ne znači da bi morali imati neprijateljski stav jedno prema drugom na osobnoj razini.

Zato sam rekao za index da se radilo o razgovoru na akademskoj razini. Ja nisam protiv Kolinde jer imam bilo što protiv nje kao osobe, već sam isključivo u dubokom političkom neslaganju s njenim pogledom na ulogu Amerike i NATO-a u svjetskim krizama, kao i ulogu Hrvatske u svemu tome.

Mislim da ona na isti način gleda na mene, zna da nam je pogled na međunarodnu politiku dijametralno suprotan, ali me uvažava kao sugovornika. Drugim riječima, odnosi se s poštovanjem i iz istog razloga ima i moje poštovanje.

Ponavljam još jednom da nikakvih pritisaka nije bilo niti je pokušala utjecati na mene da promijenim stavove.




Dio razgovora je uključivao neke osobne detalje i iskustva i iz tog razloga o njima ne mogu pričati. Nije bilo nekih tajnih dogovora ili nečeg sličnog.

Netko će reći da ona provodi lošu politiku, s tim se slažem, međutim, kao osoba je korektna i profesionalna, iako ima ulogu kakvu ima”, otkrio je Pernar.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.