Patrik Macek/PIXSELL

Pernar je mudriji od svih hrvatskih političara!

Autor: Z. K.

Pernar je sve ali glup nije!

Iskorištavanje djece u svrhu političkih kampanja  događa se od kada je politike i realno nema političara koji se nije naslikavao po vrtićima i školama s mnogo manjom djecom nego je to učinio Ivan Pernar koji se danima fotka sa srednjoškolcima. Iskreno sumnjamo da je primjerice predsjednica dobila dozvolu svakog pojedinog roditelja učenika prije nego je fotografije s malenom vrtićkom djecom objavljivala na Facebooku, ili Kerum, ili Bandić, ili Milanka Opačić – potpuno je nevažno.

Ono što je važno je da pravobraniteljica za djecu odjednom skače na Ivana Pernara i proziva ga za strašno ‘iskorištavanje’ djece u svrhu političke propagande, dok ista osim što baš nikada nije reagirala na druge političare koji to godinama čine, ne reagira na mnoštvo situacija, kao što su deložacije djece iz njihovih domova, kao što je ubijanje djece u utrobama majki, kao što je prosjačenje djece po ulicama, kao što su djeca koja koja uče za školu u domovima bez struje i vode itd……pa zapravo nikome nije jasno čemu se digla tolika frka.

slika4slika5slika2slika3

Naime, Pernar je svakako ekscentričan lik i političar koji je među prvim izjavama jasno izjavio da on NE poštuje institucije RH dok god se zakoni u Hrvatskoj odnose selektivno i dok se ne poštuje ona – da smo svi pred zakonom isti. I Pernar je tu potpuno u pravu. To se najbolje vidi upravo u ovoj reakciji pravobraniteljice koja se nikada nije postavila kao zaštitnica djece kad bi bilo koji drugi političar objavio fotografiju s djecom kojoj nisu zamagljena lica a trebala bi biti po svim pravilima i zakonima. Pernar se za razliku od mnogih fotografirao s malo starijim ‘klincima’ ili mlađim punoljenticima i od toga se napravila cijela drama! Zašto? Čega su se uplašili?

Naime, ako zavirite na profil Ivana Pernara primijetit ćete da on zaista ima podršku mnoštva srednjoškolaca! Srednjoškolci ga slave jer Pernar potiče na bunt prema sustavu tlačenja na bunt prema autoritetu bez pokrića i jer je Pernar jednostavno drugačiji. Pernar priča sa svima i ne boji se naroda i to elitistima užasno smeta. A smeta im jer njihov elitizam pored Pernarovog populizma uopće ne dolazi do izražaja.

Oni, elitisti postali su vrlo nebitni pokraj Pernara koji je bar prema Facebooku definitivno najpopularniji političar ali mu se mora priznati da je i najmudriji. Jer recimo dok Plenković s visoka u teškim odijelima daje izjave koje običan puk uopće ne razumije, Pernar obilazi one koji će mu dati glas za 4 godine (to su upravo srednjoškolci). I dok većina političara u kampanju ulazi nekoliko mjeseci prije samih izbora, Pernar je kampanju za sljedeće izbore započeo prvog dana u Saboru. I dok oni slušaju nalogodavce iz Bruxellesa, Pernar neopterečno skuplja svoju vojsku sastavljenu od naroda.

I ono što mu nitko ne može osporiti – uspijeva mu!




I elita koju on namjerno provocira puca po šavovima, ali doslovno. I umjesto da na primjeru Pernara shvate da je hrvatskom narodu dosta  elitizma, oni Pernara sustavno napadaju i na taj način čine upravo ono što on želi biti – oponent elitizma, koji će Vlast osvojiti pomoću naroda, odnosno populizma! Nije da se to nije događalo u drugim zemljama pa ne razumijemo te nemudre političare koji mu svojim izljevima bijesa na njegove provokacije doslovno predaju narod u ruke!

 




Autor:Z. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.