Patrik Macek/PIXSELL

Pernar ‘gasi vatru’: Trakavica u Živom zidu kratko će trajati, neka Runtić ode na policiju s dokazima ako ih ima’

Autor: dnevno.hr

"Da smo u stvarnoj, zapadnoj demokraciji, mi bismo sutra koalirali. Ali znamo da se tim dvjema strankama ne može vjerovati", kazao je Pernar.

Ivana Pernar gostovao je u nedjelju u Dnevniku N1 televizije gdje je komentirao trzavice među članovima Živoga zida, ali koji su im uopće daljnji planovi.

“Ja sam danas prvi put putem medija čuo za to što on govori. Ovo je za mene prvi glas”, kaže Pernar o tvrdnjama Hrvoja Runtića da su mu se nudile određene novčane nagrade.

“Neka ode na policiju i da dokaze ako ih ima”, kazao je Pernar i dodao da je trenutna situacija kratkotrajna.

“Bit će jasno je li on jedan od nas ili nije, i tu će završiti cijela ova trakavica”, kaže o odnosima u stranci.

“Razlog zašto ne želimo koalirati je u nevjerodostojnosti stranaka. Obećanja su im lažna. Iako je HDZ govorio da će zaustaviti ovrhu nad jedinom nekretninom, oni to neće provesti. Isto tako s obećanjem od 1000 eura po djetetu, lagali su”, kazao je Pernar.

“Da smo u stvarnoj, zapadnoj demokraciji, mi bismo sutra koalirali. Ali znamo da se tim dvjema strankama ne može vjerovati”, dodaje Pernar.

Most nastupa po demagogiji, kaže Pernar. “Sjećam se kad je Most govorio da će se najprije dogovoriti reforme i njihov redoslijed, a onda će se pričati o kadrovskim rješenjima. U konačnici se samo razgovaralo o kadroviranju, a reforme ništa. Sad imamo nastavak te agonije.”

Kaže da je Lovrinović u cijeloj priči onaj stariji, iskusniji i malo racionalniji.

“Mi smo mlađi, idealisti smo i držimo se svoje riječi. No, kada bi nas HDZ razuvjerio, reagirao na svoje u kriminal umočene članove, pokrenuo proces provjere zakona o HNB-u, kad bi pokrenuo izlazak iz EU i NATO-a… U takvim okolnostima bi mogli razmisliti o podršci. Ovako na slijepo vjerovati na riječ nije dobro. HDZ stalno tvrdi da se promijenio, ali uvjeravam vas da će nastaviti s istom politikom.”

Lovrinović ima svoj izbor i životni put, kaže Pernar, “ali mogu vam reći da Živi zid neće koalirati s HDZ-om, jedino pod ludim teorijama. Znači, u teoriji postoji mogućnost, ali u stvarnosti je nema”, kazao je o eventualnoj situaciji kada bi se dio stranke odlučio prikloniti HDZ-u ako formira vlast.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.