Facebook
Facebook

Performans Slobodne Hrvatske: ‘Dajmo da imaju – pomoć za FINA-u! (VIDEO)

Autor: T. P.

Članovi Slobodne Hrvatske u nekoliko su hrvatskih gradova pokušali performansom ukazati na "lošu i za našu zemlju pogubnu financijsku agenciju Finu".

Stranka Slobodna Hrvatska organizirala je nastavak humanitarno estradnog performansa pod nazivom DAJMO DA IMAJU – POMOĆ ZA FINU.

Prosvjedni performans u Zagrebu se održao pred poslovnicom FINE na adresi Ilica 307.

“Ovaj će prosvjed trajati sve dok zajedno s građanima koje ujedno i pozivamo, a FINA ih još nije ovršila i blokirala, ne prikupimo dovoljno olovaka, gumica, šiljila, wc papira i ostalog uredskog materijala kako bi ta agencija i dalje nesmetano radila i bila uš na grbači nezaposlenih, osiromašenih i blokiranih građana. I dok je blokiranih i ovršenih u Hrvatskoj sve više, istodobno raste i broj zaposlenih birokrata u FINI”, istaknuo je Danijel Galović iz Slobodne Hrvatske.

 “Akcijom DAJMO DA IMAJU – POMOĆ ZA FINU, Slobodna hrvatska želi približiti građanima sav apsurd i teror kojim FINA zlostavlja svakoga tko joj stane na put!”, dodali su u opisu performansa.

Danijel Galović o svemu je dodao:

“Došlo je i do toga, moramo spašavati i FINA-u. Borba za svako radno mjesto je prioritet a u FINA-i je ugroženo oko 3000 radnih mjesta! Tko će nas ovršiti ako neće biti FINA-e? Tko će nam otvarati zaštićene račune nakon što smo već ovršeni na cjelokupni iznos plaće ili mirovine? Tko će tako marljivo paziti na naše prihode i još marljivije ih dostavljati ovrhovoditeljima i njihovom odvjetnicima uz neprimjeren trošak i naknade? Tko će nam naplatiti uvid u to tko nas je ovršio, tko će nam naplatiti fotokopiranje, gdje ćemo to uzaludno stajati u redovima poniženi? Budimo ljudi i dajmo im da imaju! Uzmimo našoj djeci i dajmo njihovoj, naša budućnosti i život nisu uopće bitni, bitni su oni, bitna je FINA”, pita se ironično Galović.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI