Ivo Cagalj/PIXSELL

Penava uputio dramatičan apel: Hrvatska treba odlučiti hoće li Vukovar živjeti ili umrijeti

Autor: dnevno.hr

Vukovar je 1991. imao više zaposlenih nego danas stanovnika.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u utorak je upozorio na lošu gospodarsku i socijalnu situaciju u Vukovaru  i od države zatražio da odluči hoće li Vukovar “živjeti ili umrijeti”.

Penava je naglasio da je Vukovar previše toliko ovisan o državi te da treba donijeti zakonsku regulativu koja će ovaj grad odrediti kao strateški za državu.

Penava je kazao da će sadašnjom dinamikom ulaganja Vukovaru trebati 100 godina da dođe do prijeratne razine razvijenosti.

Vukovar je prije Domovinskog rata imao 44.639 stanovništva, dok prema popisu iz 2011. ima tek 27.683 . Prije rata u gradu je bilo zaposleno 28.806, a prošle godine tek 9.216 radnika.

“Broj zaposlenih smanjen je  za 68 posto”, kazao je Penava i naglasio da je Vukovar 1991. imao više zaposlenih nego danas stanovnika.

“Imamo gotovo 52 posto niži BDP nego prije 25 godina, a Hrvatska je otišla više od 35 posto prema gore”, kazao je penava i dodao da je Vukovar trebao imati rast od dva posto godišnje, ali da zbog pristupa svih vlada prema Vukovaru o tome mogu samo sanjati.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.