Ivica Galovic/PIXSELL

Panenić: ‘Za odvoz nafte iz Siska saznao sam tek kad je bila na putu’

Autor: M.M.

''Kad budem sve imao informacije moći ću i konkretnije govoriti'', kazao je Panenić.

Mađarski dio uprave Ine je bez znanja hrvatskih članova uprave, odlučio noćas prevesti čak 600 tona sirove nafte iz Siska u Rijeku što je potvrdio za N1 i tehnički minstar Tomislav Panenić.

”Suprotno naputku koji sam dao prema mađarskoj strani da se ne donose odluke oko transporta nafte iz Siska u Rijeku bez dogovora dioničara tj. vlade i MOL-a pod okriljem noći je poduzeta aktivnost o kojoj nisu obaviješteni hrvatski članovi Uprave. To je provedeno mimo struktura upravljanja tvrtkom. Pravovremeno nisam dobio informaciju da zaustavimo utakanje nafte u cisterne nego sam saznao tek kad je bila na putu tako da je došla do rafinerije u Rijeci”, kazao je Panenić.

Panenić je kazao kako će provesti konzultacije s članovima Uprave i Nadzornog odbora oko postupanja koje je napravljeno noćas te kako će pokušati utvrditi zašto se postupilo na ovaj način.

”Kad budem sve imao informacije moći ću i konkretnije govoriti”, kazao je Panenić.

Upitan je li ovo korak prema zatvaranju rafinerije Sisak Panenić kaže da do zatvaranja ne može doći bez ”jasnog dogovora o svim relevantnim činjenicama”.

”Ovo je odrađeno i udar je na ovu situaciju gdje se formira vlada i gdje se trebalo sačekati da se formira  nova vlada”, rekao je Panenić.

O

Autor: M.M.