Patrik Macek/PIXSELL

Panenić pojasnio Mostov model za otkup dionica Ine

Autor: T. P.

"Praksa s IPO-ima pokazala se ne baš dobrim rješenjem za Hrvatsku dosad. Ovo je model iza kojeg svim možemo stati, a ne ugroziti nacionalne interese", mišljenja je Panenić

Bivši ministar gospodarstva Tomislav Panenić naglasio je da je Most protiv HDZ-ova modela za otkup dionica Ine.

“To je model na primjer državne nekretnine d.o.o. Dakle, društvo koje se osniva s posebnom namjerom da u ime države upravlja određenom imovinom. Kada se na njega prebaci dio imovine, tu možemo govoriti i o malim udjelima koji donose određen prihod, na osnovu toga se mogu izdati obveznice. Investitor stječe prihod od tih obveznica, ali ne stječe pravo vlasništva na nešto što je imovina države. Mislim da je taj model prihvatljiv i HDZ-u i Mostu. Osigurava da imovina koja nije u funkciji ili se njom teško upravlja, sada se stavi u pravno upravljanje. Društvo posebne namjere tada upravlja imovinom”, rekao je Panenić za N1 televiziju.

Dodao je da HDZ-ov model nosi određene rizike te da je javnost skeptična prema njemu.

“Praksa s IPO-ima pokazala se ne baš dobrim rješenjem za Hrvatsku dosad. Ovo je model iza kojeg svim možemo stati, a ne ugroziti nacionalne interese”, mišljenja je Panenić.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.