Screenshoot/HRT

PANENIĆ KOD ACE: Donio sam odluku da se taj stiropor pokloni, to ne znači da je to krađa

Autor: M. Berić

''Ja sam bio radnik u Uredu za međunarodnu suradnju, tamo samo radio projekte za druge. Nikada nisam bio poslodavac '', rekao je Panenić.

Gost emisije Nedjeljom u dva bio je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Panenić je na početku demantirao navode da je ikada bio u sukobu interesa i da je namještao poslove rodbini dok je radio na provedbi projekata u Uredu za međunarodnu suradnju.

”Ja sam bio radnik u Uredu za međunarodnu suradnju, tamo samo radio projekte za druge. Nikada nisam bio poslodavac ”, rekao je Panenić.

Rekao je kako prije godinu dana nitko nije mogao očekivati da će doći na poziciju ministra gospodarstva. ”Svjestan je da nema vremena za uhodavanje i prilagodbu te da projekti i investicije u ministarstvu ne mogu čekati”, naglasio je.

”Gasterbajtarsko sam dijete, vratio se u Hrvatsku, školovao sam se. Dobrovoljac sam u Domovinskom ratu, bio u postrojbama policije. Svoj radni vijek sam počeo kad su se poslovi relatvnio lako dobivali. Često sam mijenjao posao zbog izazova”, rekao je o svojem životu ministar Panenić.

Za aferu s navodnom krađom stiropora dok je radio u Baumaxu rekao je da je indikativan trenutak kada se to pojavilo te da je moment bio ciljan.

”Krađa je kazneno djelo, ja krađu nisam počinio”,  rekao je Panenić.




”Ukrasti par stotina kuna kad imate plaću koja je vrhunska, to je meni nešto strano”,  rekao je Panenić, dodajući da je iz Baumaxa otišao sporazumnim raskidom odnosa.

Autor:M. Berić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.