Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Panenić kazneno prijavio Vrdoljaka: Tragično je koliko je bilo nepravilnosti u dodjeli bespovratnih potpora

Autor: dnevno.hr

Nepravilnosti je bilo nekoliko, kaže Panenić: Ponude su dolazile već 15-ak minuta ili sat vremena nakon objave natječaja,a rokovi za ponude produljeni su su za desetak dana.

Tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić u četvrtak je zbog nepravilnosti u dodjeli bespovratnih potpora po javnim pozivima Ministarstva gospodarstva za 2015. godinu podnio prijavu DORH-u, USKOK-u i policiji.

Prijave je podnio protiv onih koji su sudjelovali u povjerenstvima za dodjelu tih potpora i koji su potpisivali odluke o njihovoj dodjeli, a to se odnosi i na bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka

Panenić je kazao da su nepravilnosti tragična, ali pripremljena aktivnost organiziraneskupine  i naglasio da ovo nisu jedine nepravilnosti te da ih je, navodi,  bilo i u drugim javnim tijelima te da se to provlači već duže vrijeme.

U nastavku je kazao da su najviše tih potpora dobile u Varaždinska, Međimurska i Osječko-baranjska županiju.

Panenić smatra da je  netko morao znati sve to unaprijed i sve imati spremno za prijavu te dodao kako se nada da  buduće kontrole i provjere kod korisnika tih potpora neće utvrditi da su imali povlaštene informacije

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.