Tomislav Miletic/PIXSELL

Ozakonjenje diktature i obračun s opozicijom – jedini Mostov cilj

Autor: Miro Matijević/7Dnevno/28. listopada 2016.

I dok HDZ pod kontrolom drže Gregurić i Valentić, iza Mosta je stala obitelj Marka Roglića, najpoznatijeg dalmatinskog udbaša, zajedno sa 'udbomasonerijom' u liku dvojice njegovih 'netjaka' - Branka Roglića, kao člana kluba Lyons i Juroslava Buljubašića, člana kluba Rotary  koji su, nimalo slučajno, najbogatiji Splićani i Dalmatinci

Da bi uopće razgovarali o Mostu i njihovim reformama i prijedlozima novih zakona, treba poći od toga – tko je MOST? Vesela družina sbrdasdola okupljenih seoskih vračeva i poglavica kao dekoracija na fotografijama Bože Petrova, postali su preko noći najveći autoriteti. Dodijeljena im je uloga najvažnijeg političkog čimbenika, a politički naturščici su se do besvijesti iživljavali nad nedužnom publikom od prvoga dana izbora, zahvaljujući medijima koji su im poklanjali beskrajno vrijeme i udarne termine.

Prve izbore su mantrali o ovjerenim izjavama, čemu se smijala cijela država, dok su zadnje izbore mahali nekakvim smiješnim jamstvima, čudeći se svima normalnima koji su ih ignorirali. Izbori i slaganje Vlade protekli su s njima kao nezaobilaznim faktorom, čak i u situaciji kada je mandatar Plenković imao i previše ruku s kojima je mogao i bez njih sastaviti Vladu. Kao u nekoj jeftinoj pučkoj predstavi, improvizirane maske nisu mogle sakriti glavne aktere.

I dok HDZ pod kontrolom drže Gregurić i Valentić, iza Mosta je stala obitelj Marka Roglića, najpoznatijeg dalmatinskog udbaša, zajedno sa “udbomasonerijom” u liku dvojice njegovih „netjaka“ – Branka Roglića, kao člana kluba Lyons i Juroslava Buljubašića, člana kluba Rotary  koji su, nimalo slučajno, najbogatiji Splićani i Dalmatinci.

Opljačkano – nedodirljivo!

Da živimo u nekoj normalnoj, pravnoj državi čak bi i priča o nepodobnosti nekoga tko je osuđen na 6 mjeseci zatvora imala nekog smisla, da taj zakon s jasnom namjerom nisu osmislili ljudi koji su do sada zaslužili barem 600 godina zatvora, svaki pojedinačno. Sva sreća da je Ivan Pernar razotkrio taj zločin i prije nego li se dogodio. Ukoliko samo uspije onemogućiti izglasavanje tog zločinačkog zakona – i da ništa više ne napravi do kraja mandata – ostat će zapamćen kao čovjek koji je spasio, makar iluziju demokracije koju imamo, kakva god da je. Toliko najavljivane Mostove reforme svest će se na cementiranje zatečenog stanja sa zakonima koji će štititi ratno profiterstvo, zločinačko pravosuđe, protuzakonito i protuustavno raspolaganje državnom imovinom, pretvorbeni i privatizacijski kriminal. Sva nezakonito stečena i od naroda opljačkana imovina, kao što se moglo i očekivati, postat će legalna za sva vremena i za stvarne vlasnike – nedodirljiva. Upravo to daje smisao borbi Mostovaca za ministarstva policije i pravosuđa, na čija su čela stavili dvije limitirane kreature kojima je jedina obveza da do kraja onemoguće rad policije, a pravosuđe s predzadnjeg mjesta u Europi, spuste na posljednje.

Ako tome dodamo obavještajne službe koje su već preuzeli, uvod je to u diktaturu kakvu je 1929. godine uveo kralj Aleksandar. Zašto sam povukao paralelu sa „šestojanuarskom diktaturom“? Pročitajte analizu situacije od prije 80 godina i samo zamijenite termine aktualnim, dodajte Gregurićev i Roglićev zakon o „poštenju“ koji MOST želi progurati i dobit ćete identičan opis političke situacije u Hrvatskoj danas:

Citat originalnog teksta: „Kralj se u provođenju diktature oslanjao na žandarmeriju, poslušnu državnu upravu, grupu političara vezanih uz dvor i na predstavnike krupnog kapitala kojima je u interesu ‘mir i red’ u zemlji“. Umjesto žandarmeriju stavite policiju – Hrvatska danas. Dalje: „Kralj se također mogao osloniti na podršku zemalja koje su u kraljevini imale uložen znatan kapital, koje vrše pritisak na kralja da izvrši ograničene reforme“. Ne zvuči li vam to poznato?

I sada najvažnije: „Kralj je osnovao ‘posebni Sud za zaštitu države’, koji prijekim postupkom sudi političkim protivnicima. Osobito se progone radikalne stranke. Pojačan je policijski teror: premlaćivanja, mučenja, ubojstva“.

Jeste li ikada čuli da je netko u Hrvatskoj odgovarao za bezrazložno nasilje ili ubojstvo građanina? Niste i nećete, jer iza svega stoji vrh MUP-a. Ubojstva se ne rješavaju, ali su sva neriješena ubojstva preimenovana u „hladna ubojstva“ i s time je sve riješeno, dok je građaninu preostalo samo da se ne zamjera vlasti kako ga režim ne bi „rashladio“.

Nama ne treba „poseban Sud“ kao kralju zato što imamo „posebno Pravosuđe“ za zaštitu ovakvog zločinačkog režima, dok su ubojstva političkih protivnika odavno postala dio našeg političkog folklora. Izglasavanje Mostovog zakona bio bi početak otvorenog lova na vještice i konačan i ozakonjen obračun s opozicijom.

Poštenje i nepošteno pravosuđe

Slušam na saborskoj sjednici Nikolu Grmoju koji nas podučava kako svi koji se žele baviti politikom moraju biti pošteni i trebaju voditi računa o ponašanju. Kako to izgleda u praksi? Istraživački sam novinar i po vokaciji borac za ljudska prava izuzetno dobro upoznat s djelovanjem i zloporabom državnih institucija za političke interese.

Stjecajem okolnosti, otišao sam u Liku i aktivno se bavio zaštitom ljudskih prava. Tijekom nekoliko godina rada, uspio sam dokazati da se Likom upravlja iz beogradskog Biroa Krajine, da policija i danas čuva četnička skladišta oružja, a da su Vrhovine krivotvorenim dokumentima i lažnim popisom birača umjetno, u nečijem interesu, postale jedino etnički čisto srpsko mjesto u kojem su poštene pravoslavce obespravili Pupovčevi razbojnici.

Za zaštitu bespomoćnih staraca koje su po selima ugnjetavale bande ciganskih kriminalaca, osnovao sam Krizni stožer za obranu Like od ciganskog rasizma. Kako sam dirnuo u, za ličku politiku svete stvari i dokazao da iza svega stoje policija i Državno odvjetništvo, pazio sam da nigdje ne pogriješim, jer su mi pratili svaki korak. Uzalud. Hrpom dokumenata i desecima audiosnimaka mogu demantirati Grmoju i dokazati kakve besmislice priča, jer nitko nije zaštićen od režima na vlasti koji ima sve pod kontrolom i ništa nije relativnije od „poštenja“ pred režimskom policijom i pravosuđem.

Kada je taj zločinački sustav shvatio da me ne može zaplašiti, a da svaku svoju napisanu riječ mogu dokazati, odlučili su se obračunati sa mnom, diskreditirati me i oteti dokaze, samo zato što sam inzistirao na zakonu i ustavnim pravima. Siguran sam da nitko ne poznaje bolje od mene naš zločinački pravosudni sustav, s obzirom da sam samo prošle godine šest puta bio pritvaran zbog članaka u kojima sam razotkrivao kriminal istaknutih pojedinaca iz državnih institucija i suradnju Beograda i Zagreba u tome.

Iako sam navodio krimene i sve dokaze, optužujući poimence odgovorne, umjesto zakonskih istraga, cijeli sustav se obrušio na mene u uzaludnom pokušaju da me zaustavi.

Od naručene ‘sumnje’ do pet godina zatvora

Demonstriran je na meni sav repertoar bezakonja tada aktualne vlasti, od oduzimanja prebivališta, podnošenja 88 prekršajnih prijava koje je sud sve odbacio kao nezakonite, tri dokazano lažne kaznene prijave… Kao općinski vijećnik u općini Vrhovine, nakon što sam pregledao neke dokumente, dokazao sam u tri slučaja pljačke od 10 milijuna kuna(!?). Najčešće preko sustava socijalne skrbi u čemu je dokazano sudjelovala i Milanka Opačić.

Prema očitovanju PU od 9. prosinca 2014., protiv načelnika općine podnio sam 14 kaznenih prijava, na koje se sada Grmojina policija oglušuje. Da bi me se onemogućilo, 2.travnja 2015., načelnik PP u Otočcu, Zvonko Vrban, izvještava srbijanskog kriminalca na čelu Vrhovina, citat: „U svezi Vašeg dopisa PP je izvršila odjavu prebivališta za građanina Miru Matijevića“. Nimalo slučajno, Pupovčeva banda mi je u Vrhovinama, upravo 10. travnja 2015., oduzela vijećnički mandat, zahvaljujući servisu policije. Vjerujem da se i janje okrenulo…

Kako me nisu pokolebali, a ja nastavio pisati, Orepićevi „odlikaši“ su otišli veliki korak dalje. Optužen sam za krađu struje zato što je nekakav inspektorčić po nalogu načelnika PU-a, „posumnjao“ dana 12. ožujka 2016. da, citat: „… postoji opravdana sumnja da ste počinili kazneno djelo krađa iz članka 228. st.1. na štetu trgovačkog društva HEP distribucijskog sustava d.o.o.“

Dana 17. ožujka 2015., Općinsko državno odvjetništvo iz Gospića, na čiji rad Grmojin ministar Šprlje također nema primjedbe, zaključio je da sam za tri mjeseca u kojima sam navodno krao struju, počinio kazneno djelo sada već „teške krađe“, jer sam navodno svladao nikada utvrđenu prepreku i ukrao struje za više od 2000 kuna.

Prema računici Državnog odvjetništva i zvijezde Youtubea – „Cvitanove lažljive kuje“ – ispada da 3 mjeseca po 130 kuna iznosi više od 2000 kuna, za što je predviđena kazna od pet godina zatvora. Ne za Sabor spornih 6 mjeseci, već PET GODINA. Bez ičim opravdane sumnje, bez ikakvog dokaza, bez da itko za to odgovara, moj Grmoja! Ja sam pritvoren, svi lički portali su objavili da sam pritvoren zbog krađe struje, da bi Elektra izvršila očevid i dana 22. travnja 2015. donijela Rješenje očemu je obavijestila ODO i policiju:

„Dana 13. 03. 2015. obavljen je očevid i utvrđeno je da je potrošnja električne energije na navedenoj adresi mjerena putem plombiranog i registriranog mjernog uređaja. Na predmetnoj adresi nije utvrđeno neovlašteno korištenje električne energije“.

Znači – lagali su!

Znači da su lagali – i danas Grmojina policija i danas Grmojina općinska državna odvjetnica, Vera Magdić Bižanović!

Za tako teške optužbe i obračun s nepoćudnim građaninom, novinarom i predsjednikom Udruge za zaštitu ljudskih prava, bilo je dovoljno da bilo tko iz sustava po nečijem nalogu „posumnja“, a od „sumnje“ se preko samo tri papira stiže do teške krađe i pet godina zatvora! Dokazano je da je sve bilo laž, dokazao sam tko je to i u čijem interesu iskonstruirao.

Hoće li nakon ovog članka ministar pravosuđa i ministar policije, kao Grmojini jamci pravde i poštenja, reagirati što su dužni po zakonu, s obzirom da sam ih na ovaj način upozorio na teško kazneno djelo njihovih službenika? Naravno da neće, ali će dobro proučiti kako da im se žrtva drugi put ne izvuče…

Koliko još dokaza trebaš Nikola Grmoja da ti dokažem da je vaš prijedlog zakona obična prijevara i da je od svih reformi koje navodno nudite, zavođenje i ozakonjenje diktature, te obračun s opozicijom – jedini vaš cilj.

Autor: Miro Matijević/7Dnevno/28. listopada 2016.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.