OVOJ MAJCI POTREBNA JE POMOĆ DOBRIH LJUDI: ‘Moj Markica silno pati, zbog lošeg madraca rane mu se stvaraju na tijelu’

Autor: I.G.

Pomozimo ovoj obitelji.

Markica Andričić ima 33 godine i boluje od cerebralne paralize. Cijeli njegov život obilježen je bolničkim krevetima uz koje uvijek sjedi i tješi ga njegova brižna majka Anđelka. Zbog teške bolesti i nepokretnosti, neprimjerenog  ležaja Markica ima i bolne rane na tijelu.

Samohrana majka Anđelka koja ima status njegovateljice shrvana je od boli dok gleda svoga sina kako pati. “Ima rane kao da je bio na ratištu. Puca mi srce dok ga gledam kako pati, a ne mogu mu pomoći”, kazuje nam ova hrabra majka koji je svoj život posvetila brizi za svoje troje djece.

“Mjesečno izdvajam 2000 kuna za lijekove  koje HZZO ne plaća. Moj sin bi trebao imati poseban madrac za rane koje mu se stvaraju, ja mu ga ne mogu priuštiti, a madrac kojeg HZZO plaća nije dobar jer zrak ne ide kroz njega i dijete mi je cijelo vrijeme mokro”, govori nam majka koja teška srca priznaje kako teško spaja kraj s krajem.

“Struja, voda i plin su mi pred isključenjem jer svaki mjesec moram odvajati za lijekove, a za režije nemam. Imam još dvoje djece koja idu u školu, a moja su primanja 2500 kuna koje primam kao majka njegovateljica i invalidnina za sina je 1250 kuna mjesečno”, priča Anđelka dok hoda hodnicima klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević u kojoj je Markica završio po tko zna koji put.

“Markica je nažalost više u bolnici nego igdje drugdje i ja sam uvijek s njim. Kući su mi dvoje djece, jedna kćer je u osnovnoj školi, a starija studira. I njima je potrebna moja pomoć i njima je potrebno nešto priuštiti, makar ono osnovno. Borim se iz dana u dan, ali je teško. Namještaj sam primorana prodati kako bi ih prehranila”, kazuje nam Anđelka.

Ako ste u mogućnosti pomoći ovoj obitelji javite se Anđelki na broj: 098 958 47 22. 

Vaše donacije možete uplatiti na broj računa u Zagrebačkoj banci:




Markica Andričić

HR 1023600003237802475




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.