‘Ovo vam je Ivan Čačić zaboravio reći o chemtrailsima i HAARP-u!’ (VIDEO)

Autor: I.Galešić

'Na portalima su Vas nahvali kako ste ovim člankom napravili najhrabriji potez u proteklih, tko to zna godina. Osobno ne vidim nikakvu hrabrost u Vašem istupu. Dapače, kakva je hrabrost vrijeđati druge s pozicije moći dok druga strana nema mogućnosti braniti se?', piše Petko.

Prije nekoliko dana Ivan Čačić, ravnatelj DHMZ-a izašao je u javnost sa člankom o chemtrailsima i HAARP-u u Večernjem listu. Upravo ovaj članak bio je povod za reagiranje umirovljenog pukovnika Željka Petka iz Splita. Kako kaže, nestručnost i neznanje, kao i ismijavanje mišljenja manjine, koje je Čačić pokazao u tom intervjuu ga je natjerala da reagira.

Riječ čitatelja prenosimo u cijelosti:

Nevjerovatna lakoća smještanja ove teme među “teorije zavjera”. Tako površno, neozbiljno i neznanstveno da boli. Apsolutno zataškavanje, što se najbolje vidi u totalnom izostanku bilo kakve rasprave na ovu temu. Već godinama. Gospodin Čačić govori gomilu gluposti i uvjeren sam da nije potrošio ni dvije minute vremena da bi osobno proučavao ovaj fenomen. Puko vrijeđanje zagovornika obznane postojanja geoinžinjeringa i SRM-a (solar radiation managmenta) čitaj chemtrails, kao hrpu neobrazovanih glupana koji ne razumiju osnove fizike i meteorologije i još k tome, podložne psihološkim manipulacijama. Da bi gospodin Čačić bio demantiran, skupa s gomilom istomišljenika iz struke, meteorolga i meteorologa amatera, nužno je imati sugovornika koji kvalitetno zastupa stajališta druge strane. Sugovornika koji foto i video materijalima, dokumentima ili znanstvenim radovima može, u najmanju ruku, postavljati relevantna pitanja.

Zanimljivo kako gospodin Čačić ne spominje da, između ostalog vezano za ovu temu, postoji i CEC – climate engenireeng conference i da je posljednja održana u Berlinu od 18. do 21. 09. ove godine. Isto tako nije rekao ili ne zna, da se znanstvenici na tom projektu bave geoinžinjeringom i mjerama borbe protiv negativnog utjecaja sunčevog zračenja. Istovremeno se kod nas meteorolozi bave ruganjem s ljudima koji prate ovu temu. Npr. posjedujem e-mail u kojemu šef Crometeo udruge izričito tvrdi kako ne postoji geoinžinjering i kako se ne može i kako je nemoguće utjecati na klimu. A Crometeo važi za respektabilnu udrugu, koja se bavi meteorologijom i surađuje sa DHMZ-om i gospodinom Čačićem. Gospodinu Čačiću je sve ovo teorija zavjera i plod mašte izmanipuliranih glupana. Nije mu palo ni na pamet da se malo pozabavi stručnom literaturom, istraživanjem ili sudjelovanjem na konferencijama vezanim za geoinžinjering a rezultat njegovog nebavljenja je nedostatak osnovnih znanja vezanih za ovu temu kod stručne javnosti.

Od svega izrečenog na konferenciji u Berlinu za nas je možda najzanimljivije kako je jedan od sponzora te konferencije i SRMGI – solar radiation managment, governance initiative. SRMGI su osnovali EDF- environmental defence fund, royal society i TWAS – the world academy of sciences. Ovaj projekt je započet 2010. kao odgovor na izvješče Royal society-ja pod nazivom “Geoingeneerig the climate” iz 2009. godine.

Za široke mase a izgleda i za gospodina Čačića, zanimljiv je ovaj propagandni filmić s te konferencije a koji objašnjava čemu služi geoinžinjering i dio istog tzv. chemtrailsi.




Obratite posebnu pozornost na 4 min. i 25 sek. videa i bit će vam jasnije što su i kako su zamišljeni chemtrailsi.

Znači, znanstvenici su se prije desetak dana okupili u Berlinu, na konferenciji o namjernom utjecaju na klimu a zbog borbe sa klimatskim prijetnjama. Na toj konferenciji naglasak je bio na uobličavanju nekakve zakonske regulative za implementaciju predloženih mjera SRM-a (zaprašivanja) a obzirom na globalni utjecaj tih radnji i politiku država. Što su tamo zaključili, trebao bi znati gospodin Čačić i struka.

A nama ostaje rasprava na temu, “jesu li započeli s mjerama SRM-a (zaprašivanja), naročito iznad Hrvatske, bez da su nas pitali”?




Osobno smatram da jesu. I posjedujem materijal s kojim to mogu i dokazati. A siguran sam da i puno građana već vidi i primjećuje nebuloze iznad naših glava.

Što se tiče HAARP-a, nevjerovatna je količina gluposti izrečena na tu temu i nemam namjeru ništa ni obrazlagati kad već to nije učinila struka i znanost ali me kopa jedna stvar. Ne mogu vjerovati da je to tehnologija koju je osmislio i usavršavao do kraja života, baš Tesla. Čovjek iz Like. I da nema nitko relevantan, u toj istoj zemlji, da bi razumno razgovarao o HAARP-u i tehnologiji visoke frkvencije. Kazati kako je bio jedan na Aljasci i da je ugašen i vjerovati u to je smiješno. Nije gospodin Čačić jedini koji omalovažava i vrijeđa ljude drugačijeg mišljenja i saznanja. Zanimljivo je i kako se gospođica Mirela Holly, ljuti borac za održivi razvoj i čistu majčicu Zemlju, na sličan način odnosi spram ovog problema kao i gospodin Čačić a bez obzira na vlastito pitanje postavljeno gospođi Jadranki Kosor u saboru dok je bila oporba. A pitanje je bilo vezano uz c hemtrailse. Odgovor koji je tada dobila kasnije je copy- paste-ao ministar Zmajlović, dok je na isto pitanje odgovarao zastupnicima Nensi Tireli i Nikoli Vuljaniću. Kako imam taj odgovor, koji mi je poslan na upit hrvatskom Saboru, mogu vam prenijeti početak koji glasi, “Kako nismo u mogućnosti zanijekati niti potvrditi postojanje chemtrailsa nismo u mogućnosti …”. Zanimljivo, zar ne?

I napokon nešto konkretno. Ovo je video koji sam snimio prije par dana u Splitu.

Podsjeća li Vas gospodine Čačiću ovo s mog videa, na ono iz videa s konferencije u Berlinu, ili Vas gospođice Holy?

Ova tema je prevelika da bi u jedno pismo stalo sve što se može reći o geoinžinjeringu i chemtrailsima, tj. SRM-u a naročito ako to morate raditi od početka. A za to što lik kao ja mora ovo pisati i pokušati nešto objasniti krivi su meteorološka struka i gospodin Čačić.

Ovo pišem iz dva razloga a drugi razlog je taj, što sam se osjetio osobno uvrijeđen od strane gospodina Čačića. Moja profesionalna deformacija je da ne “padam” na teorije zavjera, jer sam vojnik. Na žalost, moju a izgleda i vašu, umirovljen sam pa imam vremena a nemam zapovjednika. Promatram svijet oko sebe i razmišljam o onome što vidim i gledam. Računam na djela a ne na priču. I možda najvažnije, znam kad me lažu i ne volim to.

Na portalima su Vas nahvali kako ste ovim člankom napravili najhrabriji potez u proteklih, tko to zna godina. Osobno ne vidim nikakvu hrabrost u Vašem istupu. Dapače, kakva je hrabrost vrijeđati druge s pozicije moći dok druga strana nema mogućnosti braniti se? A smatram da, kao ratni veteran, znam prepoznati hrabrost kad je vidim. Zapravo, bahato ću ustvrditi da je ovo što sam ja napisao hrabrost i sve ono što stotine drugih rade boreći se bespućima interneta s Vašim istomišljenicima a bez prava na pristup medijima.

Autor:I.Galešić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.