UVJETI BOŽE PETROVA ZA ULAZAK U KOALICIJU: Petrov postaje premijer?

Autor: Iva Međugorac

"Zastupnici MOST-a neće pojedinačno ulaziti u razgovore niti se jednostrano prikloniti nijednoj koaliciji ili stranci pomažući im tako formirati vladu, bez jasnih reformskih uvjeta i rokova koje može postaviti samo Nacionalno vijeće MOST-a", stoji u izjavi.

Ako je suditi po prvoj izlaznoj anketi mladi metkovski gradonačelnik Božo Petrov i njegov Most najveće su iznenađenje ovih izbora, jer kako za sada stvari stoje osvojiti će 18 mandata te se bez njih neće moći formirati nova vlada.

Zanimljivo je spomenuti kako je sami Petrov nedavno potpisao ovjerenu izjavu u kojoj tvrdi da MOST nezavisnik lista nakon izbora neće ući u koaliciju ni sa SDP-om, ni s HDZ-om.

“Zastupnici MOST-a neće pojedinačno ulaziti u razgovore niti se jednostrano prikloniti nijednoj koaliciji ili stranci pomažući im tako formirati vladu, bez jasnih reformskih uvjeta i rokova koje može postaviti samo Nacionalno vijeće MOST-a”, stoji u izjavi.

“Ako se MOST jednostrano pridruži nekoj koaliciji ili koalira s nekom strankom koja je upravljala Hrvatskom u proteklih desetak godina i omogući joj time većinu u Hrvatskom saboru, jamčim da ću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika MOST-a te svoj eventualni saborski mandat staviti MOST-u na raspolaganje”, stoji u izjavi Bože Petrova ovjerenoj kod javnog bilježnika. Nedavn0o se o ovom scenariju oglašavao i Drago Prgomet gostujući u Vetu na Jabuci TV. Kao da je predvidio ovaj scenarij doktor Prgomet tada je rekao da Most planira Karamarku ili Milanoviću nakon izbora predložiti svog kandidata za mandatara, a ne obrnuto te bi to trebao biti Božo Petrov.

“Mi nećemo nakon izbora postaviti uvjete, pa da njih, HDZ ili SDP podupremo. Naši mandati neće biti dio trgovine.

Na naše mandate ne treba nitko računati. Mi ćemo predložiti mandatara”, rekao je Prgomet dodajući da Božo Petrov mopra biti premijer jer im ne manjka političke volje. Hoće li se taj scenarij doista i realizirati doznati ćemo vrlo skoro.




Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.