Screenshoot/Dnevnik.hr

Ovo su stanovi koje država daje u najam: ‘Na prvu ne izgleda nikako dobro’ (FOTO)

Autor: M.B.

Na javnom natječaju bit će odabran onaj tko ponudi najbolju cijenu za najam stana, a svi zainteresirani svoje prijave mogu poslati do 23. kolovoza.

Stotine građana pohrlile su vidjeti kako izgledaju državni stanovi u Zagrebu, čija je početna cijena najma 15 kuna po metru četvornom, piše Dnevnik.hr.

Neki su odmah useljivi, a nekima je nužna obnova. Razgledavanje traje još dva dana.

Niska cijena najma državnih stanova privukla je mnoštvo građana. Garsonijeru u centru Zagreba, u svega pola sata, pogledalo je više od 200 ljudi.

‘Na prvu ne izgleda nikako dobro, mislim da je prevelika investicija. Cijenu koju ćemo ponuditi možda će biti nekoliko kuna viša od tražene’, rekao je Ivica Kocman.

Početna cijena za 37 kvadrata iznosi 550 kuna, odnosno 15 kuna po metru četvornom. ‘Povoljno je, ali ja nemam toliko novaca da bi mogla uložiti da bude za stanovanje. Ima sad dosta stanova za pogledati, možda će se nešto naći’, rekla je Ksenija.

U ponudi je 21 stan u Zagrebu, u nekima su nužna veća ulaganja, u nekima nisu. Mogu se prijaviti građani koji nemaju dugovanja prema državi.

‘Početna cijena je 15 kuna po metru kvadratnom. Onaj tko podnosi ponudu mora ponuditi veću od početne. U natječajnim uvjetima je propisano mogućnost najma pet godina, plus još pet s tim da pravo najma ne podrazumijeva i pravo otkupa’, objasnila je Željka Šaponja iz DUUDI-ja.




Na javnom natječaju bit će odabran onaj tko ponudi najbolju cijenu za najam stana, a svi zainteresirani svoje prijave mogu poslati do 23. kolovoza.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.