screenshoot

OVO SE DIJELI: HRT se ogradio od Stankovića? Ajmo se mi ograditi od plaćanja pretplate!

Autor: Snježana Vučković

Domoljubni novinari i novinarke s HRT-a dobivaju otkaze, od anti-domoljubnih se samo kao “ograđuju” i crikus ide dalje. Idemo se i mi ograditi od tih i takvih kao i samog HRT-a. Idemo ne pratiti emisije tih i takvih novinara i urednika, ili još bolje idemo se ograditi od plaćanja pretplate HRT-u. I to bismo mogli učiniti vrlo lako, da neki drugovi iz Komiteta sukladno “demokratskoj praksi” svojstvenoj politbirou tamo u Saboru nisu donijeli zakon, pazi sad ovo o “obveznom plaćanju” HRT pristojbe i sve to još davnih dana kako bi si osigurali medijski utjecaj u toj javnoj kući, a gospodi drugovima i drugaricama medijskim jurišnicima jugoideologije poput Ace, Maje Sever, Danijele Trbović i drugih ogromne plaće plaće, na VAš račun.

Taj i takav tzv. HRT na kojem rade uglavnom po profilu JRT-ovci zakonski može i rado će naplatiti naplatiti čak 1,5% Vaših primanja za svoje “usluge”, do nedavno su uz sve to mogli poput agenata UDBA-e, mašući kojekakvim legitimacijama, ulaziti u hrvatske domove i maltretirati vas, čak i prijetiti ako niste platili “daću” te njihove pristojbe. Srećom, danas su vremena takva pa ih većina ljutitih, potplaćenih i izdanih Hrvata kojima ispiru mozak baš ti sa JRTHRT-a može fizički izbaciti iz svog doma, jer to što čine čine neustavno i nezakonito te time vrše kazneno djelo povrede doma. Svima Vam od srca savjetujem to učiniti ako vam pokucaju na vrata.

Ta i takva “javna kuća” zvana JRT-HRT ili ljepše kazano “javna ustanova” je u slučaju mnogih emisija, velikog broja urednika i voditelja koji su u svom radu i djelu pristrano sa žarom pljuvali po osobama, događajima,vrijednostima koje su od interesa i značenja za Hrvatsku i Hrvate PREKRŠILA ZAKON HRT-u, dakle zakon o sebi samoj i to u članku 6. koji lijepo kaže, citiram:

Članak 6.
(1) U ostvarivanju programa, HRT je dužan:
– promicati nacionalne interese, pridonositi poštivanju i promicanju temeljnih ljudskih prava i sloboda, domoljublju, toleranciji, razumijevanju i poštivanju različitosti, demokratskih vrednota i institucija, civilnog društva, te unapređenju kulture javnoga dijaloga,

A da ne govorim o kršenju članka sedmog koji kaže:

Članak 7.
(1) HRT je dužan:
– trajno, istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informirati javnost o činjenicama, događajima i pojavama u zemlji i inozemstvu od javnog interesa,
– poštivati i poticati pluralizam političkih, religijskih, svjetonazorskih i drugih ideja te omogućiti javnosti da bude upoznata s tim idejama; HRT ne smije u svojim programima zastupati stajališta ili interese pojedine političke stranke, kao ni bilo koja druga pojedinačna politička, religijska, svjetonazorska i druga stajališta ili interese,
– nepristrano obrađivati politička, gospodarska, socijalna, religijska, zdravstvena, kulturna, obrazovna, znanstvena, ekološka i druga pitanja, omogućujući ravnopravno sučeljavanje stajališta različitih izvora,

Stoga, poštovani moji prijatelji, braćo i sestre Hrvatice i Hrvati postavljam jedno pitanje svima nama. Ako Zakon vrijedi jednako za sve, vrijedi li i za HRT? Ako vrijedi i ako se slažete s onim što sam napisao, prenio vam i na što ukazujem ne bi li bilo dobro, pametno i poželjno putem iskazivanja “građanske dužnosti” i “građanskog neposluha” svi oni koji drže kako je ovo što sam napisao točno, pokrenuti tužbe protiv “javne isntitucije” i “javnih djelatnika” te javne kuće za kršenje zakona?




U konačnici što rade “službe” koje bi trebale “odrađivati svoj posao” poput saborskih tijela i drugih regulatornih agencija po tom pitanju zaštite provođenja zakona pitam njih, vas i sebe?

Kako bi stvar ispiranja mozga i nametanja tuđih vrijednosti pobrinuli su se u članku 10. gdje velik dio programa čak 40% ide na EU uratke, vjerujem kako 10% ide na partizanske filmove i one iz bivše Juge, 10- 20 % ide na manjinske, 10% na politička lamentiranja drugova iz Komiteta, 10% na šport i glazbu, pa se onda postavlja logično pitanje – što ostaje za hrvatske vrijednosti, nacionalne, tradicionalne, vjerske i druge?

Zašto vam sve ovo pišem, zašto upozoravam, otvaram oči i zašto se time zamaram, mnogi će se pitati. Zato što sve nas držim suodgovornim za sve što se zbiva s našim vrijednostima, s našom Domovinom i našim narodom, posebice držim odgovornim nas koji smo “krivi” , i neka kažem onu  rečenicu koju mnogima nije drago čuti , koji smo zaslužni, kako za postojanje Republike Hrvatske tako i za HRT. Za razliku od onih koje politika postavlja, narod plaća a ne odrađuju svoj posao….




Zakon odabrao, uredio pripremio i na leđa vam nametnuo 
eSDePe HaDeZelimović

U ime Hrvatskog Vojničkog Reda ČUVARI DOMOVINE, Mario Maks Slaviček

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.