Patrik Macek/PIXSELL

OVO JU JE IZDALO: Prljavi detalj o Dalić koji krije ‘kao zmija noge’

Autor: Iva Međugorac

Iako se Vlada bivšeg premijera Zorana Milanovića zvala Kukuriku vladom, teško se oteti dojmu kako i ova vladajuća garnitura kojom ravna Andrej Plenković neodoljivo podsjeća na kokošinjac u kojem vladaju nesklad i neorganizacija. U svemu tome, doima se kako je vladajućima cilj nasamariti i obmanuti javnost, kako bi se pod tim obmanama pa i lažima zaštitilo vlastite interese, i interese krupnog kapitala kojemu su podložni, jer oduvijek je mantra hrvatske politike počivala na onoj da za narod nitko ne mari. Kada bi se Plenković onako grčevito kao što se bori za obraz ministrice gospodarstva Martine Dalić borio za narod koji ga je birao mora da bi Hrvatska bila zemljom meda i mlijeka.

Nakon što se javnost uvjerila da premijer i Dalićeva u maniri one Hebrangove, ponekad ne govore istinu, što su potvrdili mailovi koji su otkrili sukreatore spornog lex Agrokora ovaj dvojac nastavio je s obmanama. Slijedom toga, premijer je čvrsto i bez ustupanja stao uz svoju ministricu tvrdeći da u mailovima ne vidi ništa novo, dok je istodobno Martina Dalić u velikom intervjuu za Jutarnji list pokušala odigrati ulogu žrtve i spasiteljice nacionalnih interesa. Rola je to koja joj naprosto ne leži, jer teško da se s javnošću može poistovjetiti žena koja u poskupljenju električne energije ne vidi problem, žena koja ne krije taštinu i žena koja rangira restorane ne bi li se dodvorila uglednoj družini.

Bilo, kako bilo u velikom razgovoru za spomenuti medij, Dalić poručuje kako preko nje pod svaku cijenu žele srušiti nagodbu, te da oni nastavljaju raditi na nagodbi i oko Agrokora, što god da tko mislio o tome. Gle vraga, koja transformacija! U posljednjih godinu dana otkako javnost prati trakavicu vezanu za slučaj Agrokor doista se hrvatska javnost naslušala laži, obmana i floskula pa je tako u jednom trenutku Dalić tvrdila posve suprotno onome što danas govori, pokušavajući se izvući iz gadne afere koja se nad njom nadvila. ”Vlada ne odlučuje o ničemu u Agrokoru, nego vjerovnici i povjerenik. Sve je pod kontrolom suda, a ne Vlade. Vjerovnici će odlučiti o nagodbi i tu Vlada ne može utjecati, a ključni će biti oni kod kojih se Todorić zaduživao”, govorila je svojedobno Dalić. Kako onda pobogu danas zdravom razumu objasniti da bi njezin odlazak iz Vlade srušio nagodbu?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.