Ovo je najbolja vijest za početak godine: MESIĆ ODLAZI?! Doznajte gdje i kako

Autor: I. Delić

Prvi kameleon hrvatske politike dnevno samo na novine potroši 64 kune, a da je i on sklon telefoniranju svjedoči 196 kuna koje na dan za to potroši. Nakon što mu je istekao predsjednički mandat Mesić se s Pantovčaka preselio u novi ured u Grškovićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati.

Najbolja vijest, koja nas je dočekala neposredno pred Novu godinu jamačno je najava predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka kojom je odlučeno da se ukida Ured bivšeg predsjednika Stipe Mesića. S tom odlukom složili su se i Mostovi saborski zastupnici ponajviše Miro Bulj, koji je svoj stav nedavno iznio na Facebooku.

Naime, saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj ustvrdio je da treba ukinuti razne urede i agencije, jer se 20 milijardi kuna izdvaja za političke uhljebe. Ukinuti i Stipu Mesića, koji je svojim skandaloznim istupima nerijetko znao šokirati hrvatsku, i ne samo hrvatsku, javnost.

– UKIDANJEM BROJNIH UREDA, AGENCIJA HRVATSKA BI IMALA NAJSOCIJALNIJE ZDRAVSTVO I ŠKOLSTVO U EUROPI!
KOME ILI ZA ŠTO SLUŽI SKUPI URED BIVŠEG PREDSJEDNIKA STIPE MESIĆA?

Uništeno gospodarstvo, poljoprivreda, raspada se zdravstvo, školstvo, znanost, osiromašeni narod bez posla pod ovrhama kopa po kontererenjima, mladi odlaze, a u isto vrijeme posljednjih 20 godina milijarde kuna izdvaja se za političke uhljebe koje su utrpale političke elite u bespotrebne urede, agencije ili kako se već zovu.Treba ukinuti većinu gore navedenog i imali bi najsocjalnije zdravstvo i školstvo u Europi.Npr. postavlja se pitanje kome treba i čemu služi Ured bivšeg Predsjednika RH Stipe Mesića koji godišnje građane košta više desetaka milijuna kuna? To treba odmah ukinuti! – napisao je Bulj na svom FB profilu.

Prvi kameleon hrvatske politike dnevno samo na novine potroši 64 kune, a da je i on sklon telefoniranju svjedoči 196 kuna koje na dan za to potroši. Nakon što mu je istekao predsjednički mandat Mesić se s Pantovčaka preselio u novi ured u Grškovićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati. Dogovorio je to svojedobno s Jadrankom Kosor, a po zakonu osiguran mu je ured i službeni automobil kojega može trajno koristiti. Jednako tako, tu si i dva službenika, odnosno vozač i osiguranje. Drugim riječima, ima četiri osobe zaposlene na trošak države koje financiraju ionako osiromašeni građani ove zemlje. Tu povlasticama nije kraj jer država mu je dužna platiti troškove za struju, grijanje, telefon, pa čak i internet. Mesiću plaćamo i nabavu te održavanje računalne opreme. Samo troškovi Mesićeva ureda i zaposlenih godišnje iznose oko 600 tisuća kuna. No, Mesić kao bivši predsjednik ostvaruje pravo i na mirovinu koja iznosi oko 20 tisuća kuna. Nakon silnih nabrojanih povlastica koje ima treba se zapitati na što uopće troši mirovinu? Računajući i njegovu mirovinu Mesić državu godišnje stoji oko osamsto tisuća kuna, a čak i u slučaju smrti bivšeg predsjednika troškove pogreba snosi Republika Hrvatska.

Podsjetimo, nakon napisa o potrebi zatvaranja Ureda bivšeg predsjednika oglasio se i sam Stipe Mesić:

”To uvijek lijepo zvuči mojim političkim protivnicima. Oni trebaju reći, oni su moji politički protivnici i to njih muči, a ne 800 tisuća za hrvatsku državu. To je podcjenjivanje hrvatske države”, rekao je Mesić 1. siječnja za Novu TV.




Autor:I. Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.