OVAKVE LIKOVE JOŠ NISMO IMALI PRILIKE VIDJETI: Dvojac kojem Tolušić hitno mora dati ostavku

Autor: I.Delić

-A gdje bi mi došli kad bi provjeravli sve takve koji traže poticaje. Znate li koja bi to bila administracija- rekao je Savić.

Emisija javne televizije Plodovi zemlje ugostila je ove nedjelje Zvonimira Savića, direktora Sektora za registre u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a tema koju su načeli jest poljoprivredni poticaj, odnosno prijevara s lažnim prijavljivanjem zemljišta i uzimanje poticaja temeljem toga. Moguće je tako doći u Agenciju za poljoprivredna plaćanja i prijaviti da obrađujete određenu parcelu uz potvrdu dvaju svjedoka te na taj način dobiti poticaj, iako vlasnik zemlje o tome nema pojma već je najčešće upravo on i obrađuje, ili je u stanju mirovanja. U svemu tome ništa previše sporno ne vidi doktor Savić.

-A gdje bi mi došli kad bi provjeravli sve takve koji traže poticaje. Znate li koja bi to bila administracija- rekao je Savić ostavljajući u čudu voditelja emisije, ali i cijelu zainteresiranu javnost. Inače, čelni čovjek Agencije za plaćanja u poljoprivredi imenovan je u mandatu Oreškovićeve vlade i riječ je o Ivanu Macaniću diplomiranom inženjeru agronomije iz Slavonije. Za njega su Fabijan Šovagović i Branko Schmidt napravili himnu filmom Sokol ga nije volio, a u kojem često ponavljana rečenica glasi Sina dam, zemlju ne dam. Macanić je u deset godina iskustva obavljao poslove voditelja odjela za proizvodno nevezanu potporu, zatim direktora sektora za izravnu potporu, a posljednje četiri godine obavljao je dužnost zamjenika ravnatelja Agencije za plaćanja, stoji u njegovoj biografiji u kojoj se dodaje i da je bio voditelj IPA Twinnig projekta “Priprema hrvatske agencije za plaćanja za provedbu Zajedničke poljoprivredne politike i Zajedničke ribarstvene politike EU za razdoblje nakon 2013. godine”, za koji je EU osigurala 1,7 milijuna eura.

Inače, riječ je odluci koja je usvojila SDP-ova Vlada Zorana Milanovića u svibnju 2015.godine a na prijedlog ministra Tihomira Jakovine, a po svemu sudeći novi ministar Tolušić ovaj neinformirani i nezainteresirani dvojac morati će razriješiti s dužnosti, a svojeg prethonika iz SDP-ove vlade pozvati na odgovornost pred nadležnim institucijama.

Autor: I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.