Igor Kralj/PIXSELL

Ovaj sportski novinar savršeno je začepio usta svim tolerantnima koji toleriraju samo ono što oni shvaćaju!

Autor: I.G.

"Jednu skupinu treba podržavati kad paradira zbog svojih uvjerenja, ali neka druga skupina bi o svojim uvjerenjima trebala šutjeti?", pita se Bernard Jurišić.

Sportski novinar i kolumnist Sportneta Bernard Jurišić objavio je na Facebooku zanimljiv tekst progovarajući o našoj najboljoj visašici Blanki Vlašić koja je proteklih dana doživjela napade zbog življenja svoje vjere.

Jurišić je savršeno sažeo licimjerstvo “tolerantnih”.

Status prenosimo u cijelosti:

‘Blanka Vlašić je vrhunska sportašica. Blanka Vlašić je u onome čime se bavi već čitavo desetljeće među tri najbolja na svijetu. Dozvolite da ponovim. Među tri najbolja na svijetu. Hrvatsku nigdje i nikad nije osramotila. Dapače, sliku Hrvatske samo je uljepšala.

Sliku Hrvatske. Sliku svakoga od nas. Sliku svakoga od vas koji je zadnjih dana razapinjete zbog toga što se ne slažete s njezinim uvjerenjima.

Blanka Vlašić je neke teške trenutke svog života pregrmjela uz vjeru. Koga je time uvrijedila? Povrijedila? Čija je prava ugrozila? Trebala bi šutjeti o tome? Ma zamisli. Znači jednu skupinu treba podržavati kad paradira zbog svojih uvjerenja, ali neka druga skupina bi o svojim uvjerenjima trebala šutjeti?

Stalno palamudimo kako želimo ‘tolerantnu i modernu Hrvatsku’, ali toleranciju svodimo samo na ono što je nama osobno shvatljivo, prihvatljivo i simpatično. Nisam čuo ni jednu ljevičarsku organizaciju, koja se tobože bori za prava žena, da staje u obranu Blanke Vlašić kao žene zbog svega što zadnjih dana trpi. Zašto? Zato što je Blanka nekakva desničarka? Zato što nije model žene kojeg one podržavaju?




Vau, kako progresivno, tolerantno i moderno.

Jedni bi tukli pedere, drugi bi zapalili crkve s vjernicima u njima. I sve veliki Hrvati ili veliki borci za ljudska prava. E pa jebite se i jedni i drugi koji čučite u svojim bunkerima i na svijet gledate kroz svoje isključive, ekstremne i zadrte svjetonazorske naočale koje vam je netko nasadio na nos.

Sačuvaj me Bože našeg desničarskog domoljublja i naše ljevičarske tolerancije. I jedno i drugo je postalo čisti biznis. Ali nema straha. Sve dok je ovaca, neće falit vune.




Može ideja? Ako želite tolerantnu Hrvatsku, onda tolerirajte. Krenite od sebe. Ne od drugih. Tolerirajte ono što vam se ne sviđa, ako je nekom drugom čovjeku važno. Posebno ako vas ne ugrožava.

To je čitava mudrost.’

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.