Boris Scitar/PIXSELL

OTKRIVENI DETALJI! Kako Siniša Kovačić namješta natječaj za Romana Bolkovića!

Autor: Franciska Jurak

Nije poznato kako će Romano Bolković zadovoljiti uvjete natječaja budući da nikada nije diplomirao na Filozofskom fakultetu, a riječ je o omiljenom novinaru bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji mu je redovito gostovao u emisijama.

Od televizijskih djelatnika HRT-a primili smo detalje natječaja za radno mjesto novinara mentora, s plaćom od 14 tisuća kuna netto, koji se, prema našim informacijama, namješta za Josipovićevog omiljenog novinara Romana Bolkovića. Odluka je tim skandaloznija ako je, kako tvrdi Kovačić, HRT u ozbiljnim financijskim dubiozama i minusima. Bolković bi trebao voditi politički Talk show, a u to vrijeme suspendirani urednici poput Helene Krmpotić i Vedrana Kukavice, sjede besposleno u redakciji.


Ana Šarić putem Millenium promocije namješta posao na HTV-u Romanu Bolkoviću


Političku emisiju bi uređivala Sanja Mikleušević koja, otkako je maknuta s mjesta voditeljice Dnevnika kojeg je dovela do 3 posto gledanosti, objavljuje priloge u emisiji svoje kolegice i prijateljice Jagode Bastalić, nekadašnje urednice Radio Okučana u SAO Krajini, Labirint.

Nije poznato kako će Romano Bolković zadovoljiti uvjete natječaja budući da nikada nije diplomirao na Filozofskom fakultetu, a riječ je o omiljenom novinaru bivšeg predsjednika Ive Josipovića, koji mu je redovito gostovao u emisijama.

Sramota je tim veća za sadašnje rukovodstvo kuće na čelu sa Sinišom Kovačićem koji je u svega nekoliko mjeseci počistio cijeli rukovodeći kadar – od Joze Barišića, Ružice Renić Andrijanić i gore spomenutih urednika. Nadamo se kako će natječaj zaustaviti privremeni upravitelj Mario Raguž, koji HRT preuzima početkom rujna.
Ovim potezom Kovačić je doista pokazao čijoj opciji pripada, koja nema veze s domoljubnom opcijom u koju se donedavno kunuo. Politička zapošljavanja ponovno se, tik prije isteka mandata, nastavljaju na državnoj televiziji, kao što smo navikli već mnogo puta do sada.

O b j a v l j u j e

NATJEČAJ

za radno mjesto

KOMENTATOR MENTOR

PJ Program, RJ Informativni medijski servis

 (2 izvršitelja na neodređeno vrijeme)

Uvjeti koje kandidati trebaju ispunjavati:

§  VSS – društveni ili drugi odgovarajući smjer
§  15 godina radnog iskustva na novinarskim poslovima
§  znanje jednog svjetskog jezika
§  znanje rada na PC-u/aplikacije za rad Word,Excel,INews

Dodatna znanja, osobine, vještine i sposobnosti:

komunikativnost
poznavanje i korištenje jezičnih normi u govoru i pismu
sposobnost analitičkog pristupa temama
sposobnost sagledavanja informacija iz različitih gledišta
istaknuti novinar profesionalnog ugleda
vozačka dozvola B kategorije

Poslovi radnog mjesta:

predlaže teme za obradu, obrađuje temu kroz prikupljane informacije
analizira teme, prezentira bitne i zanimljive segmente i implikacije teme ili gledišta
komentira temu na objektivan način, dajući kritički osvrt i logičan zaključak,
prati rad mlađih novinara i po potrebi educira
komentira aktualne događaje i pojave u društvu (područje novinarske specijalizacije)
organizira ili vodi razgovore sa stručnjacima i drugim osobama iz raznih područja ili obrađuje teme iz pojedinih područja
sudjeluje u pripremi i realizaciji pojedinih emisija, prema potrebi vodi ili uređuje pojedine emisije
obavlja i druge srodne poslove prema potrebi posla, odnosno nalogu pretpostavljenog
Probni rad: 6mjeseci

Odgovornosti radnog mjesta:

za objektivne, točne i cjelovite informacije; za poštivanje Ustavom ili zakonom zaštićenog prava osobe; za poštivanje pravila novinarske etike

Uz prijavu, kandidati moraju priložiti:

§  životopis
§  dokaz o državljanstvu (preslik važeće osobne iskaznice ili putovnice, a ako kandidat nema nijednu od navedenih isprava, kao dokaz može priložiti preslikdomovnice)
§  dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslik diplome)
§  dokaz o radnom iskustvu
§  svjedodžbu ili potvrdu škole stranih jezika o znanju stranih jezika ili drugi odgovarajući dokaz
§  potvrdu (ECDL ili slično) o stupnju poznavanja upotrebe informatičkih sustava
§  presliku vozačke dozvole

Izrazi koji se u ovom natječaju koriste za fizičke osobe u muškom rodu, odnose se na jednak način na osobe muškog i ženskog spola.

Nepravodobne i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta dostavljaju se u roku 8 dana od objave natječaja na adresu: Hrvatska radiotelevizija, RJ Upravljanje irazvoj kadrova i organizacijske kulture, soba 153, B 30,  Prisavlje 3, 10000 Zagreb, s naznakom “Za natječaj  Komentator mentor“.

 

Autor: Franciska Jurak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.