OTKAZ RADMANOVIM ‘OUTSOURSANIMA’: ‘Šminkericama, snimateljima, asistentima, kostimerima nema tko produžiti ugovor!’

Autor: T. P.

"U ponedjeljak nas 60-ak radnika temeljnih televizijskih djelatnosti koji smo outsoursani za vrijeme Gorana Radmana otkaz dobivamo jer nam više nema tko produžiti tzv. agencijsko zapošljavanje", žali se HRT-ova vizažistica.

Da rošade na HRT-u nemaju kraja dokazuje i pismo HRT-ove zaposlenice koje je stiglo na adrese nekoliko medija, a u kojem se vizažistica koja je ondje zaposlena zahvaljujući outsourcingu žali na otkaz koji samo što nije dobila. Anonimno pismo još uvijek HRT-ove zaposlenice prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

pišem vam očajana situacijom na HRT-u gdje u ponedjeljak samo zato što imamo nesposoban Nadzorni odbor dobivam – otkaz. Majka sam troje djece, na HRT-u radim već više od 20 godina, šminkam i uređujem sve novinare, voditelje i goste koje vidite na malim ekranima, nedavno sam prepudrala Božu Petrova, predsjednicu Grabar Kitarović, Zorana Milanovića, ali sada je očito došao kraj. U ponedjeljak nas 60-ak radnika temeljnih televizijskih djelatnosti koji smo outsoursani za vrijeme Gorana Radmana otkaz dobivamo jer nam više nema tko produžiti tzv. agencijsko zapošljavanje. Uz nas nekoliko šminkerica, otkaze dobivaju montažeri Dnevnika, njih čak sedmero, snimatelji, asistenti, scenografi, kostimeri, dakle svi oni koji se nisu uopće trebali naći u situaciji da imaju prikriven radni odnos jer rade svoje temeljne poslove.

Očajna sam jer s troje djece ponovno idem na burzu rada,a primjerice Mario Raguž koji je član Nadzornog odbora iz redova zaposlenika i za to prima naknadu od 2 tisuće kuna mjesečno, nije ništa napravio da bi nam barem pokušao pomoći. Zato se ovim putem zahvaljujem Tatjani Munižabi i Maji Sever koje su mu pisale, i njemu i obezglavljenom ravnateljstvu HRT-a, koje su molile da se s nama ne prekida suradnja jer znaju tko smo, koliko i za koga radimo. Odgovor pogađate, nisu dobile. Gospodine Raguž, i vas smo i vaše goste emisije Pozitivno šminkali bez pogovora kad god je trebalo, zaslužujemo li barem odgovor – zašto nam  ne želite produžiti ugovor, a posla ima? Tko će taj posao odraditi umjesto nas? Protiv prekidanja suradnje su svi šefovi, od našeg rukovoditelja Krune do gospođe Ivančin na vrhu piramide. Ali su, kažu nam ,nemoćni jer Nadzorni odbor stopira rebalans proračuna kojim bi svi problemi HRT-a bili riješeni. Gospodo iz Nadzornog odbora zašto ste šutjeli kad nas je Radman outsoursao, a znali ste da to radi kako bi vama fingirao podatke o smanjivanju zaposlenosti, ako ste znali da smo neophodni za nesmetano odvijanje programa. Molim Vas riješite situaciju, jer vi to možete.

Nisam magistar ekonomije i ne znam čitati brojeve, ali ako ste odobrili da se naruči puno skladište šminke, onda valjda ste predvidjeli i nas radnice koje bi taj materijal trebale potrošiti. Mi nismo neradnice, poštujemo HRT kao kuću, televiziju kao vizualni medij i očekujemo da isto i vi učinite. I još vas nešto molim, prestanite zatvarati oči pred stvarnim problemima. Ne želim zlo nikome, ali jedna naša voditeljica u javnosti redovito reklamira svjetski poznatu sportsku modnu marku. Ovaj tjedan pojavila se u vesti s velikim natpisom Adidas. Na HRT-u prima plaću oko 14 tisuća kuna i još joj dopuštate da reklamira svjetske modne marke. Njoj se ništa neće dogoditi, a nama – otkazi. Nije pošteno.

Sve dobro, želi Vam jedna u nizu razočaranih djelatnica HRT-a koja će ostati anonimna samo zbog mira svoje djece!

Izvor: otvoreno.hr




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.