N1 televizija

Osumnjičeni pripadnici HVO-a pušteni na slobodu!

Autor: dnevno.hr

Pušteni su na slobodu uz nekoliko mjera među kojima je i zabrana komuniciranja s medijima

Sud BiH danas je pustio na slobodu uz mjere zabrane osumnjičene pripadnike HVO-a koji su krajem listopada uhićeni i na području Orašja, potvrdio je za N1 odvjetnik Vlado Adamović.

Uhićeni Ivo Oršolić (64), Tado Oršolić (56), Marko Dominković (54), Joso Nedić (60), Marko Baotić (68), Marko Blažanović (61), Mato Živković (52), Anto Živković (57) i Stijepo Đurić (51) pušteni su na slobodu uz nekoliko mjera među kojima je i zabrana komuniciranja s medijima, javlja N1.

Oni se terete se da su kao pripadnici struktura HVO-a u Orašju, vojne policije HVO-a i policijskih struktura, kao i stražari u logorima i objektima za zatočenje, počinili ratni zločin nad većim brojem žrtava srpske nacionalnosti s područja Orašja i okolnih mjesta od travnja 1992. pa do srpnja a 1993. godine. Tereti ih se i za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.