Davor Javorovic/PIXSELL

OSUĐENA ŽELJKA MARKIĆ: 6.000 kuna i godinu dana uvjetne osude!

Autor: dnevno.hr

Tužila ju je Mima Simić, književnica i lezbijska aktivistkinja

Presuda je donesena na osnovi tužbe koju je podigla književnica, filmska kritičarka i lezbijska aktivistkinja Mima Simić zbog intervjua koji je Markić dala u veljači 2016. za Jutarnji list:

“Dovoljno govori činjenica da je u ove tri godine 88 posto ukupnih sredstava, oko 1,3 milijuna eura, podijeljeno na 12 posto portala odnosno udruga. Naveli smo brojne primjere sukoba interesa, primjerice Mima Simić, LGBT aktivistica, tri je godine zaredom bila birana u Povjerenstvo te je to isto povjerenstvo dodjeljivalo sredstva portalu Vox Feminae kojemu je njezina partnerica bila stručna suradnica. I onda ne čudi što je gospođa Simić svirala gitaru i pjevala na Markovu trgu protiv ministra Hasanbegovića. Šteta što nije podigla glas i kao članica Povjerenstva tri godine zaredom ustala protiv nepravilnosti i privilegiranosti određenih udruga i medija”.

Presudom je, doznaju mediji, sutkinja Sandra Kantolić osudila Markić na novčanu kaznu od “60 dnevnih iznosa u visini dnevnog iznosa od sto kuna”. No, kako ranije nije kažnjavana, izrečena joj je uvjetna osuda na godinu dana.

Evo kako je to Mima Simić prokomentirala na Facebooku:

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.