Zarko Basic/PIXSELL

Osude iz Ministarstva hrvatskih branitelja: Matija Babić širi nesnošljivost prema braniteljima

Autor: Dnevno.hr/HRT

Ministarstvo najoštrije osuđuje takav čin kojim se nanosi šteta časti i ugledu hrvatskih branitelja, stoji u priopćenju iz Ministarstva branitelja

Ministarstvo hrvatskih branitelja najoštrije je osudilo objavu Matije Babića na Facebooku, navevši da govorom mržnje usmjerenim prema hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata širi nesnošljivost i razdor te diskriminira hrvatske branitelje.

>>>BRANITELJI PODNIJELI KAZNENU PRIJAVU PROTIV MATIJE BABIĆA! ‘To je govor mržnje i poziv na linč’

Ministarstvo najoštrije osuđuje takav čin kojim se nanosi šteta časti i ugledu hrvatskih branitelja, stoji u priopćenju iz Ministarstva branitelja. Dalje se navodi da Babić “u svojoj objavi najdublje vrijeđa i omalovažava hrvatske branitelje te se na krajnje neprihvatljiv i neukusan način obraća braniteljsko-stradalničkoj populaciji koja je svojom žrtvom stvorila demokratsku i slobodnu Hrvatsku.

Upravo ti ljudi omogućili su sve slobode koje danas uživamo. Matija Babić svojim govorom mržnje pogrdno se odnosi prema hrvatskim braniteljima i obezvrjeđuje sve vrijednosti Domovinskog rata i moderne hrvatske države, ističe Ministarstvo hrvatskih branitelja i poručuje da je govor mržnje prema braniteljsko-stradalničkoj populaciji i širenje difamacije, te stvaranje zastrašujućeg, prijetećeg i štetnog okruženja, apsolutno neprihvatljivo.

Podsjeća da se Republika Hrvatska, sukladno Ustavu, obvezala se da će posvetiti posebnu skrb zaštiti hrvatskih branitelja, hrvatskih ratnih vojnih invalida, udovica, roditelja i djece poginulih hrvatskih branitelja. Također, sukladno Deklaraciji o Domovinskom ratu, obveza svih građana, državnih i društvenih institucija, sindikata, udruga i medija je čuvanje vrijednosti i dostojanstva Domovinskog rata te časti, ugleda i dostojanstva svih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Ovakav govor mržnje prema braniteljsko-stradalničkoj populaciji i širenje difamacije, kao i stvaranje zastrašujućeg, prijetećeg i štetnog okruženja, apsolutno je neprihvatljivo. Ministarstvo hrvatskih branitelja poduzet će sve pravne i zakonske mogućnosti kako bi zaštitilo dignitet hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, članova obitelji poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i neće dopustiti ovakvo ophođenje prema najzaslužnijima za stvaranje neovisne, demokratske i slobodne Hrvatske, poručilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.




Autor:Dnevno.hr/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.