Goran Kovacic/PIXSELL

OŠTRO PERO VEDRANE RUDAN: Koliko u Hrvatskoj košta silovanje? Tko je nevina Petir u ovo vrijeme hrvatskog abortusa?

Autor: dnevno.hr

"Poruka silovanim Hrvaticama je jasna, nakon silovanja rodite, tako će svaka od vas Hrvatskoj podariti jednog suca. A onda će taj sudac doći u Nedjeljom u dva, ne bih spominjala tu emisiju da nije najgledanija u Hrvatskoj, i pričati nam o dobrobiti silovanja", piše Rudan.

Vedrana Rudan na svojoj se internetskoj stranici osvrnula na goruću temu u Hrvatskoj, ono o pobačajima. O tome, dakako, njezino osebujno mišljenje uvelike se razlikuje od svega što smo o toj temi do sada pročitali. Osim što je začinjeno prostotama i brutalnim stilskim izričajem općenito, njezin je stav drastičan. Prenosimo dijelove njezine kolumne, posvećene, kako je istaknula “ženama kukavicama i šutljivicama”.

“Građanke Hrvatske posebna su bića. Kad vide muško ili se odmah useru ili se poput naše bivše ministrice Vokić dignu sa stolice kad u prostor uđe nešto s ku*cem. Nema u njima ništa poljsko, ne pada im na kraj pameti da izađu na cestu u crvenim, ne crnim haljinama, crno je boja tuge, i pošalju sve perverznjake u ku*ac. I one u mantijama koji su godinama GPS za naše pi*ke i one druge kojima se živo je*e što Država radi njihovim bakama, majkama, sestrama, ženama, kćerima…Muškarci su uvijek ekipa, drže se skupa i oni koji je*u žene, i oni koji je*u muškarce, i oni koji je*u dečkiće i curice s Božjim imenom na usnama i oni koji ne je*u.

Nema toga što će nas građanke ove usrane zemlje izvesti na ulice i trgove da tamo, obučene u boju krvi, radosti i borbe, pokažemo gospodarima srednji prst. Mi smo jednostavno, ne, neću reći pi*de što ste očekivale, sve mi smo obični, tužni, mlohavi ku*ac koji se diže samo kad ga urolog zbog upale prostate uzme u ruku. Nikad ne reagiramo. I ne možemo baš. Mediji su u rukama mušakaraca. Onaj iz Nedjeljom u 2 u ovo vrijeme borbe pritiv abortusa neće pozvati u goste ženu od krvi i mesa, ženu koja se je*e, ženu koja je rodila, ženu koja je abortirala, ženu koja preživljava s tri tisuće kuna mjesečno i brine o roditeljima, mužu i dvoje djece… Ne, on u goste zove patnicu Marijanu Petir, Djevicu Nazionale, koja u Evropskom parlamentu krvavo zarađuje nekoliko tisuća eura mjesečno. Koga ona predstavlja? Kome je ona bitna? Tko je nevina Petir u ovo vrijeme hrvatskog abortusa?

(…)

“Poruka silovanim Hrvaticama je jasna, nakon silovanja rodite, tako će svaka od vas Hrvatskoj podariti jednog suca. A onda će taj sudac doći u Nedjeljom u dva, ne bih spominjala tu emisiju da nije najgledanija u Hrvatskoj, i pričati nam o dobrobiti silovanja.

Ajmo priču malo pojasniti. Hrvatica Anka krene doma. Radi u Konzumu od šest do dvadeset i šest. Noć je. Naleti na devet napaljenih Hrvata. Svi je izjebu, en po en. Anka se krvava, raščupana i poderana digne sa asfalta i krene doma. U duši joj je toplo. Ako je imala sreće ostala je u blagoslovljenom stanju, ako održi trudnoću radeći poput živine u Konzumu rodit će suca. Dok se penje prema podstanarskoj sobici briše suze radosnice.

Zna li Anka koliko košta školovanje budućeg suca? Ne zna. Ne znam ni ja. To nikome nije tema. Uspjela sam saznati da je trošak prvašića koji se “besplatno” školuje, samo pribor, nešto odjeće, udžbenici, 4500 tisuća godišnje. Bez hrane, izleta, rođendanskih poklona… U Jutarnjem listu od prošle godine pročitala sam da je prosječni godišnji trošak školovanja sedmaša i osmaša 14.615 kuna. Zna li uspješno silovana Anka koliko će potrošiti da bi joj sin postao hrvatski sudac? Vjerojatno milijun kuna. Koliko bi života morala imati Anka Silovanka da bi plod razjebane utrobe svoje pretvorila u suca? Matematika mi nije jača strana, možda onom Batarelu jest pa neka računa”, piše među ostalim Rudan na svojoj stranici.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.