Zarko Basic/PIXSELL

OŠTRA PORUKA HSP-a: ‘Ministrice Obuljen, odstupite! Pravaši su obranili čast hrvatskog Splita!’

Autor: dnevno.hr

"Tražimo od ministrice kulture Nine Obuljen da zbog činjenja i ne činjenja (plaćanja i ne otkazivanja predstave) odmah podnese ostavku na časnu poziciju ministrice kulture Republike Hrvatske", oštro je poručio Starčević

Kako su i obećali, pravaši Splitsko dalmatinske županije opet su stali u obranu istinskih nacionalnih vrijednosti i učinili sve što je bilo u njihovoj moći da legalnim sredstvima spriječe sramotu koja se imala dogoditi u splitskom hramu kulture – HNK Split koji je sinoć, kako navode iz HSP-a, obeščašćen i silovan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture – čijega ministarstva? Prenosimo reakciju Karla Starčevića iz Hrvatske stranke prava:

“Prvi put u suvremenoj povijesti u ovaj splitski hram kulture po nečijem nalogu ušli su specijalci i iz istoga maknuli članove Hrvatske stranke prva tijekom izvođenja “preformansa” kao izraza protivljenja održavanju jednog blasfemičnog uradtka samoprozvanog umjetnika nad čime se zgražava sav normalan i civilizirani svijet – kojem je Poljska otkazala gostoprimstvo.

>>> (VIDEO) PROSVJED PROTIV FRLJIĆA! HSP-ovci ušli u kazalište i pjesmom omeli početak predstave, interventna policija ih izbacila

Članovi Hrvatske stranke prava su kao i uvijek kroz svoju povijest od Oca Domovine do današnjeg dana stali u obranu nacionalnih, kršćanskih i univerzalnih vrijednosti koje jedan redikul sumnjiive prošlosti, karaktera i namjera, svim sredstvima i silama trudi se urušiti ih.

Posebno smo konsternirani činjenicom da njegovo antihrvatsko i antiumjetničko djelovanje iz nacionalnog proračuna plaća hrvatska sirotinja preko Ministarstva kulture kojem je na čelu Nine Obuljen.

Tražimo od ministrice kulture Nine Obuljen da zbog činjenja i ne činjenja (plaćanja i ne otkazivanja predstave) odmah podnese ostavku na časnu poziciju ministrice kulture Republike Hrvatske.

Ukoliko to neće ili ne želi iz bilo kojih razloga, tražimo od premijera Andreja Plenkovića da je hitno smjeni, jer je nakon jučerašnjih događaja njen ostanak na toj dužnosti neodrživ .




Članovi HSP-a Splitsko dalmatinske županije imaju moju apsolutnu potporu kao i potporu cjelokupnog predsjedništba HSP-a i svih članova Hrvatske stranke prava iz cijele Hrvatske. Još jednom su pokazali kako se brani čast hrvatskog Splita od nasrtaja orjunaša i jugofašista koji opet prijete i u naš grad Split pod krinkom imaginarnih sloboda dovode nešto što cijela Europa s gađenjem i gnušanjem odbacuje.

Posebno pohvaljujem korektan i profesionalan odnos djelatnika specijalne policije koji su po nečijem nalogu ipak morali djelovati i koji su dovedeni u situaciju da prema svojim ratnim kolegama i prijateljima moraju “postupati”, poručio je Starčević.

>>> medija servira spornu scenu iz Frljićeve predstave!




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.