Patrik Macek/PIXSELL

OSTOJIĆ ‘ZARATIO’ SA SABOROM: ‘Bolje da vas nema nema na obljetnici pobjede nad fašizmom’

Autor: S.V.

„Možete odbiti, možete negirati , može vam biti neugodno što cijela Europa slavi pobjedu nad fašizmom, ali koliko god vi bili tužni, proslave će biti. I bolje da vas tamo nema”, obratio se Ranko Ostojić predsjedništvu Sabora koji je odbio biti pokrovitelj Danu obilježavanja Europe i Dana pobjede nad fašizmom.

“Ovim putem želimo obavijestiti kako je Predsjedništvo Sabora odbilo prijedlog da Hrvatski sabor bude pokrovitelj obilježavanja Dana Europe i Dana pobjede protiv fašizma. Obzirom da se Dan Europe i Dan pobjede protiv fašizma zapravo nigdje ne obilježava u Hrvatskoj, ovom inicijativom sam želio potaknuti da se na Europskom trgu u Zagrebu napravi barem jedna manifestacija, no nažalost Sabor RH je našao shodnim odbiti prijedlog iz birokratskih razloga. Ono što sam siguran je da iza toga stoji stalna revizija povijesti i stalno negiranje najvažnije stvari, a to je da smo mi bili pobjednička zemlja, zemlja koja je pobijedila fašizam”, objavio je Ostojić.

screenshoot

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.