Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL

OSTOJIĆ ODBRUSIO PETROVU: ‘Prvo neka osnuje stranku, a onda neka dijeli lekcije drugima’

Autor: M.M.

Otkrio je i kako će SDP graditi svoju predizbornu kampanju. "Na smjeru za koji je Hrvatska dokazala da je pravi smjer", kazao je.

Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić gostovao je u četvrtak u RTL Direktu gdje je komentirao je aktualnu političku situaciju i otkrio rekao da je dobra stvar da se priča o partnerstvu s HSS-om te da su vrata uvijek otvorena i IDS-u.

Osvrnuo se i na ogradu na graničnom prijelazu Batina koja bi trebala pokazati da je Hrvatska spremna na određenim mjestima postaviti tehničke zapreke. “Migrantski val mijenja svoju rutu, ne više preko Grčke već iz Turske preko Bugarske prema Mađarskoj, i to bi bila varijanta da se pokaže da je spremnost da se takvi prijelazi zatvore”, kazao je Ostojić, dodavši da se radi o desecima ili stotinama ljudi koji ovih dana idu preko Bugarske prema Mađarskoj, što je osjetno manji broj nego u jeku migrantske krize.  “Tvrdim da bez jedinstvene europske politike to neće moći biti zaustavljeno. Ponavljam, žica nije rješenje”, kazao je Ostojić.

Otkrio je i kako će SDP graditi svoju predizbornu kampanju. “Na smjeru za koji je Hrvatska dokazala da je pravi smjer. Ja sad ne bih isticao brojke, ali tvrdim da je vlada osim izlaska iz recesije dokazala da je dobit poduzetnika mnogo veća. Radili smo u najboljem interesu RH i vjerujem da nakon ovog cirkusa koji smo doživjeli se vraćamo nazad na tračnice i nadamo se da će povjerenje biti dato našoj koaliciji”, rekao je Ostojić. Pregovori traju, ali vrata su otvorena i HSS-u i IDS-u, kazao je Ostojić.

Osvrnuo se i na unutarstranačke izbore u HDZ-u. “Treba prvo pričekati da oni izaberu svog predsjednika, tek onda će moći govoriti o kampanji koju će provoditi. 17. saznajemo novog predsjednika, no čini se da će se birati samo predsjednik, jer su se svi oni koji su se zalagali za drukčiju retoriku odjednom predomislili. Mi smo dokazali da se putem Ustava možemo braniti od onih koji žele dijeliti Hrvatsku i obračunavati se sa svojim građanima”, rekao je Ostojić.

Osvrnuo se i na izjave Bože Petrova koji je kao uvjet eventualne postizborne suradnje sa SDP-om naveo uklanjanje Zorana Milanovića sa čela SDP-a.

“Ja bih gospodinu Petrovu preporučio neka prvo osnuje vlastitu stranku. Siguran sam da on više ne bi bio na čelu one stranke koja je sposobna u pet mjeseci od izbora izgubiti 30 posto svojih zastupnika. Prvo neka osnuje stranku, a onda neka dijeli lekcije drugima”, kazao je.

 

Autor: M.M.

ZADNJE VIJESTI