Zeljko Lukunic/PIXSELL

OSTOJIĆ OBEĆAO: Moja je Hrvatska sekularna Hrvatska i branit ću je

Autor: A.P.

Ostojić bi uveo različite razine sudjelovanja u životu stranke, odnosno dvije kategorije članova – podupiruće i redovne te titulu počasnog člana SDP-a.

U srijedu je svoj izborni program predstavio kandidat za predsjednika SDP-a Ranko Ostojić. Osim toga, najavio je i postane li predsjednik stranke, kako će inicirati pregovore za reviziju ugovora s Vatikanom, a u škole uvesti građanski odgoj.

“Moja je Hrvatska sekularna Hrvatska i branit ću je”, poručio je Ostojić članovima i simpatizerima SDP-a okupljenima u vidikovcu nebodera na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

“Jedan čovjek nije stranka”, rekao je Ostojić, koji smatra kako će novi predsjednik SDP-a morati riješiti problem nedostatka komunikacije, nesloge i “bijega od odgovornosti unutar stranke”. Ostojić predlaže i  da se svi stranački dužnosnici, od predsjednika do članova općinskih i gradskih odbora, imenuju po načelu “jedan član – jedan glas”.

Ostojić bi uveo različite razine sudjelovanja u životu stranke, odnosno dvije kategorije članova – podupiruće i redovne te titulu počasnog člana SDP-a.

Planira i registraciju simpatizera stranke, koje će SDP redovito obavještavati o svojim aktivnostima te jačanje suradnje s lijevo orijentiranim intelektualcima, sindikatima i građanskim udrugama.

Ostojić nema dvojbe oko karaktera SDP-a kao lijeve stranke, ali upozorava da stranka već godinama izvan izborne kampanje nije samostalno producirala ni jedan relevantan programski dokument te obećava da će, postane li predsjednik, u roku od godine dana sazvati programsku konvenciju koja će utvrditi novi program i statut stranke.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.