Sanjin Strukic/PIXSELL

MOST OSTAO BEZ MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE: Donosimo biografiju HDZ-ovca koji bi mogao obnašati tu dužnost

Autor:

Majdak bi mogao biti novi ministar poljoprivrede.

Vikend koji će mnogi iskoristiti za odmor od svakodnevnih briga za Andreja Plenkovića nedavno izabranog predsjednika HDZ-a mora da je jedan od neugodnijih u političkoj karijeri jer tijekom njega povest će pregovore s potencijalnim kandidatima za ministre, i to sve nakon što je postigao dogovor s novim, starim partnerom svoje stranke Mostom. Uza sve kompromise na koje su Mostovci pristali među ostalim morali su se odreći ministarstva poljoprivrede pa taj resor sada u ruke preuzima HDZ, odnosno kako saznajemo iz izvora bliskih toj stranci novi ministar postaje Tugomir Majdak koji je donedavna bio pomoćnik u istom ministarstvu. Inače, ako je suditi po biografiji Majdak uistinu ima predispozicije za ovu funkciju s obzirom na to da je bio pročelnik za poljoprivredu Virovitičko-podravske županije, a dok nije postao zamjenik ministra obnašao je dužnost zamjenika pročelnika za poljoprivredu Grada Velike Gorice. Bio je i predsjednik Mreže za održivi razvoj RH, 2013. je imenovan pročelnikom novog Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Virovitičko-podravske županije.

Inače, Tugomir Majdak 1997. godine diplomirao je agronomiju na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, a nedugo nakon toga postao je djelatnik Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu u Zagrebu.

Od 2005. godine radio je u Ministarstvu poljoprivrede gdje je od samog početka bio član Radne skupine za poglavlje pregovora 11. Poljoprivreda i ruralni razvitak. 2006. godine postao je načelnik sektora za upravljanje programima ruralnog razvoja EU gdje radi na programiranju, praćenju i koordinaciji SAPARD i IPARD pretpristupnih programa ruralnog razvoja.

Ujedno je radio na poslovima praćenja stanja i pripreme nacrta prijedloga zakona i provedbenih propisa u vezi pripreme i provedbe EU programa iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Bio je predstavnik Ministarstva poljoprivrede RH u Odboru za ruralni razvoj i Stručnoj radnoj skupini za ruralni razvoj Europske komisije u Bruxellesu te član Upravljačkog odbora za provedbu SAPARD i IPARD programa, a 2011. godine je, kao predstavnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja bio predsjednik skupštine Stalne radne skupine za regionalni ruralni razvoj zemalja jugoistočne Europe.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.