Ivana Ivanovic/PIXSELL

Ostala bez sigurne plaće iz proračune: Splitska službenica danima se nije pojavljivala na poslu pa dobila otkaz

Autor: dnevno.hr

"Službenici je s danom 7. listopada prestala služba na temelju Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi, i to zbog neopravdanog izostanka s rada tijekom pet uzastopnih radnih dana", ustvrdila je pročelnica Službe zajedničkih poslova Vesna Alač

Gradska službenicu iz Splita zaposlena u Službi za imovinsko-pravne poslove Grada Splita dobila je otkaz jer se danima nije pojavljivala na radnome mjestu, piše Slobodna Dalmacija. 

Gotovo nevjerojatna vijest brzo se proširila hodnicima Banovine, a budući da se ni najstariji zaposlenici gradske uprave ne sjećaju da je netko u posljednjih desetak i više godina mimo svoje volje napustio urede na Branimirovoj obali prije odlaska u mirovinu i na taj način ostao bez sigurne plaće iz proračuna.

“Službenici je s danom 7. listopada prestala služba na temelju Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi, i to zbog neopravdanog izostanka s rada tijekom pet uzastopnih radnih dana”, ustvrdila je pročelnica Službe zajedničkih poslova Vesna Alač te poručila i kako ovo nije prvi slučaj prisilnog udaljavanja službenika iz goleme gradske birokracije.

“Također, u srpnju 2015. godine po sili zakona prestala je služba za još troje službenika nakon provedenog inspekcijskog nadzora Ministarstva uprave, Upravne inspekcije te Ministarstva pravosuđa, gdje je utvrđeno da su imali pravomoćne sudske presude “, ističe Alač.

Autor: dnevno.hr