Sanjin Strukic/PIXSELL

Osramotili smo se na najvećoj investicijskoj konferenciji u Europi – krivo potpisali predsjednicu!

Autor: T. P.

Umjesto s 'President', Predsjednicu su potpisali s 'Predsident' of the Republic of Croatia

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) organizira, u suradnji s Gradom Zagrebom, najveću investicijsku konferenciju u Europi. Spajajući poslovne anđele, poduzetnike i startup kompanije, EBAN Winter University, osnovan od Europske mreže poslovnih anđela, održava se svake godine u drugom europskom gradu. Ovogodišnje izdanje nakon Helsinkija i Kopenhagena u zagrebačkoj je dvorani Vatroslava Lisinskog od 29. do 30. studenog.

Ovogodišnja konferencija izvor je novih ideja i trendova, povezivati najuglednije poslovne anđele, opinion makere i poduzetnike iz cijelog svijeta te omogućiti networking s ekspertima iz raznih područja. Očekujemo više od 1700 sudionika, 400 poslovnih anđela te 100 startupova i više stotina iz cijele Europe i svijeta.

Dnevni raspored konferencije uključuje govore, panele i poruke od vodećih eksperata iz područja investicija i startupova koje će pružiti informacije i uvid u posljednje trednove svjetske startup scene. Dio programa bit će i Zagreb Connect, natjecanje za startupove, u kojem će 20 finalista prezentirati na konferenciji. Nagradni fond za startupove iznosi 50 000 eura, a svi prijavljeni ulaze u online brošuru koja će se distribuirati poslovnim anđelima diljem svijeta. Posjetitelji također mogu očekivati razne mogućnosti za networking, promocije i zabave.

Aktivna podrška i sponzorstvo dolaze od strane predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića dok su partneri konferencije su HAMAG-BICRO i Izraelska ambasada koja će na konferenciju dovesti top 3 govornika iz Izraela. Očekujemo i prisutstvo mnoštvo članova europskih vlada, gradonačelnika i utjecajnih osoba.

Konferenciju su popratili brojni istaknuti pojedinci, a nije bilo teško primijetiti i nevjerojatan gaf koji se prostirao cijelim platnom iza leđa predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u trenutku njezina govora na pozornici. Umjesto s ‘President’, Predsjednicu su potpisali s ‘Predsident’ of the Republic of Croatia.

 

Autor: T. P.