Marko Mrkonjic/PIXSELL

Osječani prosvjeduju protiv poreza na nekretnine: ‘Dosta je, ne damo domove’

Autor: Hina

 Slavonci napuštaju Slavoniju i odlaze u inozemstvo, kako bi prehranili svoje obitelji i umjesto da se u Slavoniji stvore nova radna mjesta, mi uvodimo nove poreze koje građani više ne mogu plaćati, rekao je Šimičić

Prosvjedom protiv poreza na nekretnine u srijedu uvečer na osječkom pješačkom mostu oko 300 građana je pozvalo Vladu RH da potpuno odustane od uvođenja toga poreza,  umjesto što najavljuje njegovu odgodu.

 Uz zviždaljke i transparente “Dom je nepovrediv”, “Ne odgoda, nego nikada”, “Andrej zašto??”, “Porez – rupa bez dna”, građani su uzvikival “Dosta je” i “Ne damo domove”.  Predsjednik stranke “Biraj bolje” i osječki građski vijećnik Kristijan Šimičić rekao je kako od Vlade traže porezno rasterećenje, odnosno da ne uvodi nikakve nove poreze, jer je Hrvatska jedna od porezno najopterećenijih, a ujedno i najsiromašnijih država članica EU.
Dodao je kako od Vlade traže i porezno rasterećenje rada, kako bi se potaknula potrošnja i gospodarski rast, smanjjivanje PDV-a te postupno smanjivanje javnog duga i troškova države.
Slavonci napuštaju Slavoniju i odlaze u inozemstvo, kako bi prehranili svoje obitelji i umjesto da se u Slavoniji stvore nova radna mjesta, mi uvodimo nove poreze koje građani više ne mogu plaćati, rekao je Šimičić ocijenivši je kako je uvođenje novih poreza pokazatelj neodgovornog vođenja države, što je protivno volji građana.
Smatra kako je najava odgode poreza na nekeretnine pokazatelj straha  i nesigurnosti kod vladajućih, jer su osjetili raspoloženje naroda, koji je  prepoznao da će porez najviše pogoditi obične građane, a najmanje bogate.
Vjeruje da će prosvjedii koji slijede u Rijeci, Splitu i Dubrovniku u konačnici rezultirati odlukom Vlade da se porez na nekretnine neće ni uvoditi.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.