Robert Anic/PIXSELL
Robert Anic/PIXSELL

Orešković uputio brzojav sućuti turskom premijeru: ‘Duboka sućut zbog svih poginulih’

Autor: T. P.

"Ponavljanje ovih tragičnih događaja potvrđuje uvjerenje da se ovakvim terorističkim prijetnjama moramo snažno oduprijeti na globalnoj razini i ne posustati u borbi protiv surovog nasilja i terorista koji na najbrutalniji način ugrožavaju sigurnost i odnose ljudske živote", poručio je među ostalim Orešković.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković uputio je brzojav sućuti predsjedniku Vlade Republike Turske Binali Yıldırımu.

„Poštovani gospodine predsjedniče Vlade,

samo nekoliko tjedana od prošlog napada, s velikom sam žalošću primio još jednu vijest o bezumnom terorističkom napadu u Istanbulu, u međunarodnoj zračnoj luci Ataturk.

Ponavljanje ovih tragičnih događaja potvrđuje uvjerenje da se ovakvim terorističkim prijetnjama moramo snažno oduprijeti na globalnoj razini i ne posustati u borbi protiv surovog nasilja i terorista koji na najbrutalniji način ugrožavaju sigurnost i odnose ljudske živote.

U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, upućujem izraze duboke sućuti zbog svih poginulih. Molimo da njihovim obiteljima prenesete izraze našeg suosjećanja, a ozlijeđenima u napadu želimo brz i potpun oporavak“, napisao je u svojoj poruci predsjednik Vlade Tihomir Orešković.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI