Patrik Macek/PIXSELL

Orešković primio predstavnike sudionika konferencije ‘MeetingG2’

Autor: T. P.

U ime organizatora konferencije, premijeru se zahvalio Don Markušić.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković primio je danas u Banskim dvorima više od trideset sudionika konferencije „MeetingG2“, koja se od 10. do 12. listopada održava u Kongresnom centru Forum u Zagrebu, kao nastavak susreta održanog  prošle godine.  Radi se o inicijativi multidisciplinarne grupe Hrvata iz dijaspore i domovine, čiji je cilj poslovno povezati domovinsku i iseljenu Hrvatsku te pomoći jačanju ulaganja  u domovinu.

U svom je obraćanju, predsjednik Vlade Orešković kazao da  Hrvatska ima goleme potencijale za  napredak u kojem ima mjesta za sve koji se žele vratiti i stvarati  novu dodanu vrijednost.

Pozvao je sudionike konferencije da se vrate, ulažu i otvore svoje tvrtke te tako pridonesu snažnijem napretku domovine. Jednako tako važne su i ideje te drugi pogled na mogućnosti koje se pružaju u Hrvatskoj.

Predsjednik Vlade Orešković iznio je svoja iskustva poslovnog čovjeka koji se vratio u Hrvatsku  te naglasio da će nove ideje zemlju učiniti uspješnijom. Poručio je nazočnima kao i svim poslovnim ljudima u dijaspori da njihov  glas “mora biti snažniji” u  izgradnji  poslovnih veza sa svojom domovinom.

U otvorenom dijalogu sa sudionicima sastanka, istaknuo je da Hrvatska ima sjajne potencijale na svim područjima, posebno spomenuvši poljoprivredu, malo i srednje poduzetništvo, IT sektor i energetiku.

U ime organizatora konferencije, premijeru se zahvalio Don Markušić.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.